Ireki menu nagusia

Meiko (Roberta (Georgia), AEB, 1982ko otsailaren 25a- ) indie abeslari estatubatuarra da. Izen artistikoa japoniarra du, bere amonaren omenez[1].

Meiko (abeslari estatubatuarra)
Meiko 02 13 2018 -8 (28012563219).jpg
Bizitza
Jaiotza Roberta1982ko otsailaren  25a (37 urte)
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Jarduerak
Jarduerak egile abeslaria, abeslaria, musikagilea, musikaria, kantugilea eta gitarra-jotzailea
Lantokia(k) Los Angeles
Genero artistikoa rock alternatiboa
Indie popa
folk musika
Musika instrumentua gitarra
ahotsa
Diskoetxea Concord Records Itzuli
Fantasy
MySpace Records Itzuli
IMDb nm2961050
www.meikomusic.com
Meikoren kontzertua Hollywoodeko Hotel Cafén, 2018an.

Eduki-taula

BiografiaAldatu

Mila biztanle eskas dituen Roberta herrian jaio zen[2] eta 18 urte zituela Los Angelesera joan zen musikari izan nahian. Hollywoodeko Hotel Café-ko eskenatokian jo zuen, ordutik urtero jotzen du bertan. 2007an Sundanceko Zinemaldian hartu zuen parte eta urte berean Meiko diskoa atera zuen inoren laguntzarik gabe eta iTunes zerrendan 35. postua lortu zuen. Hurrengo urtean MySpace Recordsekin berriz atera zuen eta ezagun egin zen[3]. 2009an Estatu Batuetan zeharreko kontzertu bira egin zuen[4]. Bira honetan Eric Hutchinson ezagutu eta harekin Erresuma Batuan hainbat kontzertu egin zituen.

2015ean disketxeak utzi eta bere kontu diskoak ateratzen hai zen. Aurrenekoa Live Songs From The Hotel Cafe izan zen eta ondoren Moving Day etorri zen[5].

2018an The Cranberries taldearen "Zombie" abestiaren cover-a egin zuen Chesky Records diskoetxe independentearekin[6], eta honekin atera du azken diskoa, Playing Favorites. 12 cover abestiz osaturiko diskoa da.

DiskografiaAldatu

  • Meiko (2007, autoekoizpena)
  • Meiko (2008, Lucky Ear/MySpace/DGC)
  • The Bright Side (2012, Fantasy/Concord Records)[7]
  • Dear You (2014, Fantasy/Concord Records)
  • Lovers & Fighters (2015, Fantasy/Concord Records) - EP
  • Live Songs From The Hotel Cafe (2015, autoekoizpena) - EP
  • Moving Day (2016, autoekoizpena)
  • Playing Favorites (2018, Chesky Records)

ErreferentziakAldatu

  1.   «..::starbug::.. - Meiko» www.starbug.hu . Noiz kontsultatua: 2019-01-02 .
  2. (Ingelesez)  June, Sophia «Preview: Singer-songwriter Meiko to play Portland’s Doug Fir» Daily Emerald . Noiz kontsultatua: 2019-01-02 .
  3.   «..::starbug::.. - Meiko» www.starbug.hu . Noiz kontsultatua: 2019-01-02 .
  4.   «Meiko unveils inaugural headlining run >> Tour dates and concert ticket info >> LiveDaily» web.archive.org 2009-04-06 . Noiz kontsultatua: 2019-02-03 .
  5. (Ingelesez)  «EXCLUSIVE! We Say I Do To Meiko's New Music Video! WATCH The Premiere HERE!» Perez Hilton 2016-05-17 . Noiz kontsultatua: 2019-02-03 .
  6. (Ingelesez)  LinkedUpRadio, Envisionwise Website Service / «Meiko's Haunting Version of Zombie [LISTEN»] WRNR . Noiz kontsultatua: 2019-02-03 .
  7.   «The Bright Side : Meiko : Concord Music Group» web.archive.org 2012-05-16 . Noiz kontsultatua: 2019-01-02 .

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Meiko (abeslari estatubatuarra)