Ireki menu nagusia

María de los Ángeles Félix Santamaría Espinosa (Madril, 1947ko abuztuaren 2a), Massiel izen artistikoz ezaguna, espainiar abeslaria eta telebista aurkezlea da, baladak eta pop egin zuena. 1970eko hamarkadan arrakasta handia lortu zuen, 1968an La, la, la abestiari esker Eurovision Abesti Lehiaketa irabazi ondoren.

Massiel
Spaanse zangeres Massiel, winnares Euro Song Festival tijdens opname in studio K, Bestanddeelnr 921-2648.jpg
Bizitza
Jaiotza Madril1947ko abuztuaren 2a (71 urte)
Herrialdea  Espainia
Familia
Ezkontidea(k) Pablo Lizcano  (1985 -  1988)
Bikotea(k) Carlos Zayas Mariategui
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak aktorea eta egile abeslaria
Lan nabarmenak La, la
Izengoitia(k) Massiel
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0557412

DiskografiaAldatu

  • 1969 Canciones de la película "Cantando a la vida" / Massiel en Beatleland
  • 1970 Massiel en México
  • 1972 Baladas y canciones de Bertolt Brecht
  • 1975 Viva...
  • 1976 Carabina 30-30
  • 1977 Alienación
  • 1981 Tiempos difíciles
  • 1983 Corazón de hierro
  • 1984 Sola en libertad
  • 1985 Massiel en des... concierto
  • 1986 Desde dentro
  • 1990 Deslizes
  • 1993 Cheque en blanco
  • 1997 Desátame


  Artikulu hau Madrilgo Erkidegoko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.