Ireki menu nagusia

Major League Soccer Estatu Batuetan eta Kanadan jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 1993an sortu zen arren 1996an izan zuen lehenengo denboraldia.

Major League Soccer
Antolatzailea United States Soccer Federation
Konfederazioa CONCACAF
Sorrera 1993
Eremua  AEB (20 talde)
 Kanada (3 talde)
Taldeak 23
Maila 1
Garaipen gehien Ameriketako Estatu Batuak LA Galaxy (5 Liga)
Txapelduna Ameriketako Estatu Batuak Atlanta United (2018)
Webgunea www.mlssoccer.com
Los Angeles Galaxy da liga gehien irabazi dituena.

EgituraAldatu

20 taldek osatzen dute liga, Estatu Batuetako 17k eta Kanadako 3k. Taldeak bi multzotan antolatzen dira, ekialdeko konferentzia eta mendebaldeko konferentzia, eta bakoitzean 34 partida jokatzen dituzte martxotik urrira. Ondoren hamabi talde onenek kanporaketak jokatzen dituzte eta finala abenduan izaten da.

SariakAldatu

Sari nagusia MLS Kopa da, liga titulua kontsideratzen dena. Abenduko finalaren irabazleak lortzen du. Fase erregularrean punturik gehien lortzen duen taldeak MLS Supporters' Shield garaikurra eskuratzen du.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista MLS Supporters' Shield Goleatzailea (golak)
1996 D.C. United 3-2 (luz) Los Angeles Galaxy Tampa Bay Mutiny   Roy Lassiter (27)
1997 D.C. United 2-1 Colorado Rapids D.C. United   Jaime Moreno (16)
1998 Chicago Fire 2-0 D.C. United Los Angeles Galaxy   Stern John (26)
1999 D.C. United 2-0 Los Angeles Galaxy D.C. United   Stern John (18)
2000 Kansas City Wizards 1-0 Chicago Fire Kansas City Wizards   Mamadou Diallo (26)
2001 San Jose Earthquakes 2-1 (luz) Los Angeles Galaxy Miami Fusion   Álex Pineda Chacón (19)
2002 Los Angeles Galaxy 1-0 (luz) New England Revolution Los Angeles Galaxy   Carlos Ruiz (24)
2003 San Jose Earthquakes 4-2 Chicago Fire Chicago Fire   Carlos Ruiz (15)
2004 D.C. United 3-2 Kansas City Wizards Columbus Crew   Brian Ching (12)
  Eddie Johnson (12)
2005 Los Angeles Galaxy 1-0 (luz) New England Revolution San Jose Earthquakes   Taylor Twellman (17)
2006 Houston Dynamo 1-1 (pen:4-2) New England Revolution D.C. United   Jeff Cunningham (16)
2007 Houston Dynamo 2-1 New England Revolution D.C. United   Luciano Emilio (20)
2008 Columbus Crew 3-1 New York Red Bulls Columbus Crew   Landon Donovan (20)
2009 Real Salt Lake 1-1 (pen:5-4) Los Angeles Galaxy Columbus Crew   Jeff Cunningham (17)
2010 Colorado Rapids 2-1 (luz) FC Dallas Los Angeles Galaxy   Chris Wondolowski (18)
2011 Los Angeles Galaxy 1-0 Houston Dynamo Los Angeles Galaxy   Dwayne De Rosario (16)
  Chris Wondolowski (16)
2012 Los Angeles Galaxy 3-1 Houston Dynamo San Jose Earthquakes   Chris Wondolowski (27)
2013 Sporting Kansas City 1-1 (pen:7-6) Real Salt Lake New York Red Bulls   Camilo Sanvezzo (22)
2014 Los Angeles Galaxy 2-1 (luz) New England Revolution Seattle Sounders   Bradley Wright-Phillips (27)
2015 Portland Timbers 2-1 Columbus Crew New York Red Bulls   Sebastian Giovinco (22)
  Kei Kamara (22)
2016 Seattle Sounders FC 0-0 (pen:5-4) Toronto FC FC Dallas   Bradley Wright-Phillips (24)
2017 Toronto FC 2-0 Seattle Sounders FC Toronto FC   Nemanja Nikolić (24)
2018 Atlanta United FC 2-0 Portland Timbers New York Red Bulls   Josef Martínez (31)
  • (luz), luzapenaren ondoren.
  • (pen), penalti jaurtiketak.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Los Angeles Galaxy 5 2002, 2005, 2011, 2012, 2014
D.C. United 4 1996, 1997, 1999, 2004
San Jose Earthquakes 2 2001, 2003
Houston Dynamo 2 2006, 2007
Sporting Kansas City 2 2000, 2013
Chicago Fire 1 1998
Colorado Rapids 1 2010
Columbus Crew 1 2008
Real Salt Lake 1 2009
Portland Timbers 1 2015
Seattle Sounders FC 1 2016
Toronto FC 1 2017
Atlanta United FC 1 2018