Ireki menu nagusia

Loreena McKennitt (Morden, Manitoba, 1957ko otsailaren 17a-) abeslari kanadar ezaguna da, irlandar eta eskoziar familiakoa.

Loreena McKennitt
Loreena McKennitt.jpg
Bizitza
Jaiotza Morden Itzuli1957ko otsailaren  17a (62 urte)
Herrialdea  Kanada
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, musikagilea, piano-jotzailea, musikaria eta egile abeslaria
Jasotako sariak
Influentziak Enya
Genero artistikoa tradiziozko musika
Ahots mota dramatic sopranoa Itzuli
Musika instrumentua pianoa
Harpa
ahotsa
Diskoetxea Warner Bros. Records
Fast Folk Itzuli
IMDb nm0571455
www.quinlanroad.com

Folk arloan dabil, ingelesez kantatzen du eta piano, harpa eta akordeoi jolea ere bada.

DiskografiaAldatu

  1. Elemental (1985)
  2. To Drive the Cold Winter Away (1987)
  3. Parallel Dreams (1989)
  4. The Visit (1991)
  5. The Mask and Mirror (1994)
  6. The Book of Secrets (1997)
  7. Live in Paris and Toronto (1999)
  8. An Ancient Muse (2006)
  9. Nights from the Alhambra (2007)
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Loreena McKennitt  


  Artikulu hau Manitobako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.