Ireki menu nagusia

Loreena McKennitt (Morden, Manitoba, 1957ko otsailaren 17a-) abeslari kanadar ezaguna da, irlandar eta eskoziar familiakoa.

Loreena McKennitt
Loreena McKennitt.jpg
Bizitza
Izen osoa Loreena Isabel Irene McKennitt
Jaiotza Morden Itzuli1957ko otsailaren 17a (62 urte)
Herrialdea  Kanada
Hezkuntza
Heziketa Manitobako Unibertsitatea
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, musikagilea, piano-jotzailea, musikaria, egile abeslaria eta music producer Itzuli
Jasotako sariak
Influentziak Enya
Genero artistikoa Zelta musika
world music Itzuli
New Age musika
Ahots mota dramatic soprano Itzuli
Musika instrumentua pianoa
Harpa
ahotsa
akordeoia
Diskoetxea Quinlan Road Itzuli
Warner Bros. Records
Verve Forecast Records Itzuli
Universal Music Group
IMDb nm0571455
loreenamckennitt.com/

Folk arloan dabil, ingelesez kantatzen du eta piano, harpa eta akordeoi jolea ere bada.

DiskografiaAldatu

  1. Elemental (1985)
  2. To Drive the Cold Winter Away (1987)
  3. Parallel Dreams (1989)
  4. The Visit (1991)
  5. The Mask and Mirror (1994)
  6. The Book of Secrets (1997)
  7. Live in Paris and Toronto (1999)
  8. An Ancient Muse (2006)
  9. Nights from the Alhambra (2007)
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Loreena McKennitt  


  Artikulu hau Manitobako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.