Ireki menu nagusia

La Orquestina del Fabirol Aragoiko musika talde beteranoa da, aragoiera eta gaztelania erabiltzen dituena.

La Orquestina del Fabirol
La Orquestina del Fabirol.jpg
Datuak
Jatorria Zaragoza (Aragoi)
Musika mota Folk musika
Urteak 1986-
Taldekideak
Eugenio Arnao
Javier Ferrández
Pepín Banzo
Manuel Lou
Ana Latre
Roberto Serrano
Elena Requejo
Lehengo taldekideak
Informazio gehigarria
MusicBrainz 89abddd2-7250-4012-8c94-969ba2ede958

Euren lanetan espainieraz eta aragoieraz abesturako kantak konbinatzen dituzte, bere karreran zehar, guztira, bederatzi disko biltzen dituzte eta Espainiako folk musika talde onenaren saria jaso dure Musikari Gazteen Lehiaketa Nazionalean 1991an.[1]

2006an taldearen 20. urteurrena ospatzeko De fabiroles y otras gaitas (Rolde de Estudios Aragoneses argit., egilea Javier Ferrández "Piri") liburua kaleratzen dute, bertan 20 años de Fabirol bilketa diskoa dakarrela. Urte hartan bertan "Llengües Vives 1996-2006" bilduman ere parte hartu zuten.[2][3]

DiskografiaAldatu

  1. Suda, suda, fabirol! (1989)
  2. Zorras, pollos y villanos (1992)
  3. Me'n baxé ta tierra plana (1994)
  4. Albada al Nacimiento (1996)
  5. Danzas de Sobrarbe (2000)
  6. Acumuer (2002)
  7. Ninonaninón (2005)
  8. 20 años de fabirol (bilduma, 2006)
  9. Pedro Saputo (2013)

ErreferentziakAldatu

  1.   «Sonifolk» www.sonifolk.com . Noiz kontsultatua: 2018-05-15 .
  2. (Gaztelaniaz)  «presentación «  fabirol.com» fabirol.com . Noiz kontsultatua: 2018-05-15 .
  3. (Gaztelaniaz)  SL, DiCom Medios «Gran Enciclopedia Aragonesa Online» www.enciclopedia-aragonesa.com . Noiz kontsultatua: 2018-05-15 .

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: La Orquestina del Fabirol