LEB Oro
Antolatzailea Espainiako Saskibaloi Federazioa
Sorrera 1996
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Parte hartzaileak 12
Garaipen gehien CB Murcia (3)
2019ko Txapelduna Real Betis
Webgune ofiziala

LEB Oro Espainiako saskibaloi liga profesionala da, LEB Ligaren maila gorena eta bigarren maila ACB Liga eta gero. Lehen LEB 1 zuen izena. FIBAren arauak jarraitzen du eta 18 taldeek osatzen dute.

HistoriaAldatu

Denboraldia Txapelduna Txapeldunordea Jokalari baliotsuena
1996-97 Ciudad de Huelva Cajacantabria   Robert Harstad
1997-98 CB Murcia Fuenlabrada   Tony Smith
1998-99 CB Breogán Cabitel Gijón   Eric Cuthrell
1999-00 CB Lucentum Alicante Ourense Baloncesto   Joe Bunn
2000-01 Caprabo Lleida Club Baloncesto Granada   Michael Wilson
2001-02 Manresa Lucentum Alicante   Lawrence Lewis
2002-03 CB Murcia Unelco Tenerife   Jaime Peterson
2003-04   Bilbao Basket CB Granada   Aaron Swinson
2004-05 Baloncesto Fuenlabrada Menorca Bàsquet   Ricardo Guillén
2005-06   Gipuzkoa Basket Polaris World Murcia   Thomas Terrell
2006-07 Ricoh Manresa Climalia León   Ricardo Guillén
2007-08 Basket CAI Zaragoza   Gipuzkoa Basket   Andrew Panko
2008-09 CB Valladolid CB Lucentum Alicante   Jakim Donaldson
2009-10 Basket CAI Zaragoza ViveMenorca   Jakim Donaldson
2010-11 CB Murcia Obradoiro CAB   Ricardo Guillén
2011-12 Iberostar Canarias Menorca Bàsquet   Jakim Donaldson
2012-13 Ford Burgos CB Lucentum Alicante   Ondřej Starosta
2013-14 BC Andorra CB Atapuerca   Jordi Trias
2014-15 CB Atapuerca Club Ourense Baloncesto   Ricardo Guillén
2015-16 Palencia Baloncesto Club Melilla Baloncesto   Óliver Arteaga
2016-17   Gipuzkoa Basket CB Miraflores   Jordi Trias
2017-18 CB Breogán CB Prat   Natxo Lezkano
2018-19 Real Betis   Bilbao Basket   Curro Segura

PalmaresaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
CB Murcia 3 1998, 2003, 2011
Lucentum Alicante 2 2000, 2002
Basket Zaragoza 2 2008, 2010
  Gipuzkoa Basket 2 2006, 2017
CB Breogán 2 1999, 2018
hainbat 1 ...

Euskal taldeak 2019-20 denboraldianAldatu

Taldea Hiria Pabiloia Entrenatzailea
         Donostia Gipuzkoa Basket Donostia Illunbe Marcelo Nicola

ErrekorrakAldatu

2016-17 denboraldia barne:

Kanpo estekakAldatu