Ireki menu nagusia
LEB Oro
Antolatzailea Espainiako Saskibaloi Federazioa
Sorrera 1996
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Parte hartzaileak 12
Garaipen gehien CB Murcia (3)
2019ko Txapelduna Real Betis
Webgune ofiziala

LEB Oro Espainiako saskibaloi liga profesionala da, LEB Ligaren maila gorena eta bigarren maila ACB Liga eta gero. Lehen LEB 1 zuen izena. FIBAren arauak jarraitzen du eta 18 taldeek osatzen dute.

HistoriaAldatu

PalmaresaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
CB Murcia 3 1998, 2003, 2011
Lucentum Alicante 2 2000, 2002
Basket Zaragoza 2 2008, 2010
  Gipuzkoa Basket 2 2006, 2017
CB Breogán 2 1999, 2018
hainbat 1 ...

Euskal taldeak 2018-19 denboraldianAldatu

Taldea Hiria Pabiloia Entrenatzailea Emaitza
         Bilbao Basket Bilbo Bilbao Arena Álex Mumbrú 2.a
         Sáenz Horeca Araberri Basket Gasteiz Mendizorrotza Arturo Álvarez 18.a (jeitsi)

ErrekorrakAldatu

2016-17 denboraldia barne:

Kanpo loturakAldatu