Katie McGrath

aktore irlandarra

Katherine "Katie" McGrath (1983ko urriaren 24a, Dublin) irlandar aktore bat da. BBC One britainiar telebista kateko Merlin telesailean Morgana sorginaren papera antzezteagatik ezaguna da.

Katie McGrath
Katie McGrath 20100701 Japan Expo 3 (cropped).jpg
Bizitza
JaiotzaAshford1983ko urriaren 24a (38 urte) (39 urte)
Herrialdea Irlandako Errepublika
Lehen hizkuntzaingelesa
Hezkuntza
HeziketaTrinity College
Hizkuntzakingelesa
Irlandako gaelera
Jarduerak
Jarduerakaktorea eta zinema aktorea
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioakatolizismoa

IMDB: nm2692146 Allocine: 234379 Rottentomatoes: celebrity/770825846 Allmovie: p629515 TCM: 11322116 Metacritic: person/katie-mcgrath TV.com: people/katie-mcgrath Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Dublingo Trinity College unibertsitatean historian graduatu zen. Bere asmoa moda munduan kazetari gisa lan egitea zen, horretarako Image aldizkarirako lan egin zuen, ondoren The Tudors telesailean jantzitegiko laguntzaile izan zelarik.

FilmografiaAldatu

Zinema
Urtea Filma Pertsonaia Oharra(k)
2007 Pebble Tara Film laburra
2011 W.E. Lady Thelma Furness
2012 Tríd an Stoirm Alice/Banshee Film laburra
2014 Leading Lady Jodi Rutherford
2015 Jurassic World Zara Young
2015 The Throwaways Gloria Miller
2017 King Arthur: Legend of the Sword Elsa
2018 Buttons Mrs Wentworth
Telebista
Urtea Telesaila Pertsonaia Oharra(k)
2007 Damage Rachel Telefilm
2008 Eden Trisha Telefilm
2008 The Tudors Bess Atal 1
2008 Freakdog Harriet Chambers Telefilm
2008 The Roaring Twenties Vixen Telesail laburra
2008–2012 Merlin Morgana Pendragon
2009 The Queen Princess Margaret Atal 1
2011 A Princess for Christmas Jules Daly Telefilm
2012 Labyrinth Oriane Congost Television miniseries
2013 Dates Kate Foster Atal 1
2013–2014 Dracula Lucy Westenra
2016 Slasher Sarah Bennett
2016–2021 Supergirl Lena Luthor
2016–2017 Frontier Elizabeth Carruthers
2019 Secret Bridesmaids' Business Saskia de Merindol
Bideo-klipa
Urtea Abestia Artista
2014 "From Eden" Hozier

Kanpo estekakAldatu

  Artikulu hau Irlandako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.