Ireki menu nagusia

Jon Garaño (Ergobia, Donostia, [oh 1] 1974ko azaroaren 18a) euskal zinemagilea da, zuzendari eta gidoigile moduan aritutakoa.

Jon Garaño
Jon Garaño 2.jpg
Ahotsa
Bizitza
Jaiotza Ergobia1974ko azaroaren  18a (44 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Jarduerak
Jarduerak zinema zuzendaria, gidoilaria eta film-muntatzailea
Lantokia(k) Donostia
IMDb nm1531686

EHUn kazetaritza eta publizitatea ikasi zuen eta zinema, San Diegon (AEB). 2001ean, Xabier Berzosa, Jorge Gil, Aitor Arregi eta Jose Maria Goenaga lagunekin batera Moriarti ekoiztetxea sortu zuen. Horren bidez, ikus-entzunezko hainbat egitasmo aurrera atera ditu. Haren film laburrak 90 aldiz baino gehiagotan saritu dituzt; halaber, telebistarako haren dokumentalak 15 herrialdetan baino gehiagotan[1] eman dituzte. Horrez gain, 80 egunean film luzeak hainbat sari lortu ditu eta Loreak Zinemaldiko Sail Ofizialean historia guztian hautatutako bigarren euskarazko pelikula luzea da. Bi filmok Jose Maria Goenagarekin batera egin izan ditu.

Eduki-taula

FilmografiaAldatu

  • Despedida (laburra / 2001)
  • Sáhara Marathon (2004)
  • The Dragon House (2005)
  • Miramar Street (laburra / 2006)
  • Asämara (laburra / 2008)
  • FMG (laburra / 2008)
  • On the Line (laburra / 2008)
  • 80 egunean (luzea / 2010).
  • Loreak (luzea / 2014).
  • Handia (luzea / 2017)[2]

OharrakAldatu

  1. 1987ra arte, Ergobia Donostia izan zen. Ordutik aurrera Astigarraga udalerriko auzo bilakatu zen.

ErreferentziakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Jon Garaño