Espainiako Llaüt Txapelketa

Espainiako Llaüt txapelketa» orritik birbideratua)

Espainiako Llaüt txapelketa (ofizialki: Campeonato de España de Banco Fijo Mediterráneo) Espainiako itsasertz mediterraneoan jokatzen den llaüten arteko txapelketa nagusia da.

Espainiako Llaüt Txapelketa
Sorrera 2005
Antolatzailea Espainiako Arraunketa Federazioa
Partehartzaileak Mediterraneoko itsasertza
(Katalunia, Valentzia eta Andaluzia)
inoiz euskaldunak ere bai
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Regatas Alicante (5)
Emakumezkoak:
Regatas Alicante (9)
Azken ekitaldia 2020
Irabazlea(k) Gizonezkoak:
Náutico Dénia
Emakumezkoak:
Real Club Mediterráneo
Webgunea www.ffa.am
Campeonato de Cataluña de Llaut 2015 - Calentamiento.jpg

HistoriaAldatu

Katalunia, Valentziako Erkidegoa eta Andaluziako taldeek hartzen dute parte 2005an erkidegoetako txalupa desberdinak bateratu zirenetik[1]. Euskal taldeek ere parte hartu izan dute inoiz, 2008an Oriok, 2013an Kaiarribak (Donostiarra) eta 2017an Hernanik.

Llaüt Mediterranearrak erabiltzen dira txapelketan. Ontziak 8'5 metroko eslora dauka eta federazioek adostu bezala 150 kg-ko gutxienezko pisua izan behar du. Zortzi arraunlari eta lemazainak jokatzen dute estropada[2].

1500 metroko distantzia egiten dute llaütek eta sei luze edo lau luze.

GizonezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2005 Regatas Alicante Club de Remo Águilas Club de Remo Dénia
2006 Mediterráneo Málaga Club de Rem Colera Baix a Mar Torredembarra
2007 Mediterráneo Málaga Pescadores de Torrevieja Náutico Dénia
2008   Orio Natació Badalona Mediterráneo Málaga
2009 Mediterráneo Málaga Náutico Dénia Regatas Alicante
2010 Pescadores de Torrevieja Mediterráneo Málaga Náutico Dénia
2011 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Mediterráneo Málaga
2012 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Mediterráneo Málaga
2013   Kaiarriba (Donostiarra) Rem Badalona Regatas Alicante
2014 Mediterráneo Málaga Regatas Alicante Universitario Valencia
2015 Regatas Alicante Rem Badalona Regatas Alicante
2016 Santa Cristina Universitario Valencia Regatas Alicante
2017 Regatas Alicante Universitario Valencia Pescadores de Torrevieja
2018 Universitario Valencia Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja
2019 Real Club Mediterráneo Náutico de Campello Regatas Alicante
2020 Náutico Dénia Universitario Valencia Náutico Calpe

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Regatas Alicante 5 2005, 2011, 2012, 2015, 2017
  Mediterráneo Málaga 5 2006, 2007, 2009, 2014, 2019
  Orio 1 2008
  Pescadores de Torrevieja 1 2010
  Kaiarriba (Donostiarra) 1 2013
  Santa Cristina 1 2016
  Universitario Valencia 1 2018
  Náutico Dénia 1 2020

EmakumezkoakAldatu

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena Hirugarrena
2005 Náutico de Gandía Náutico Altea Náutico Santa Pola
2006 Club de Rem Colera Baix a Mar Torredembarra Náutico Oliva
2007 Regatas Alicante Náutico de Gandía Náutico de Campello
2008 Regatas Alicante Náutico Santa Pola Náutico de Gandía
2009 Náutico de Campello Rem Badalona Náutico de Gandía
2010 Náutico de Gandía Náutico Altea Regatas Alicante
2011 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Náutico de Gandía
2012 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Vogadors de Cambrils
2013 Regatas Alicante Xon's Empuriabrava Club de Remo Denia
2014 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Mediterráneo Málaga
2015 Pescadores de Torrevieja Regatas Alicante Náutico de Altea
2016 Regatas Alicante Pescadores de Torrevieja Náutico de Campello
2017 Regatas Alicante Náutico de Campello   Hernani
2018 Regatas Alicante Náutico de Campello Remo Valencia
2019 Náutico de Campello Real Club Mediterráneo Regatas Alicante
2020 Real Club Mediterráneo Universitat D'Alacant   Hibaika

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Regatas Alicante 9 2007, 2008, 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018
  Náutico de Gandía 2 2005, 2010
  Náutico de Campello 2 2009, 2019
  Club de Rem Colera 1 2006
  Pescadores de Torrevieja 1 2015
  Mediterráneo Málaga 1 2020

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) «Interesante video y origen de las regatas de Faluchos |» Noticias de Náutica, Turismo, Barcos | NNT 2014-05-27 . Noiz kontsultatua: 2018-03-25.
  2. (Gaztelaniaz) «Modalidades - Federemo» federemo.org . Noiz kontsultatua: 2018-03-25.

Kanpo estekakAldatu