Dulce Pontes (Montijo, Setubal, 1969ko apirilaren 8an) Portugalgo abeslari ezagunenetarikoa da gaur egun, fado eta beste estilo batzuk lantzen dituena, popetik musika klasikora.

Dulce Pontes

Bizitza
JaiotzaMontijo1969ko apirilaren 8a (55 urte)
Herrialdea Portugal
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
ingelesa
italiera
Jarduerak
Jarduerakegile abeslaria eta abeslaria
Jasotako sariak
Genero artistikoapop musika
Musika instrumentuaahotsa
DiskoetxeaUniversal Music Group

dulcepontes.net
IMDB: nm1487930 Last fm: Dulce+Pontes Musicbrainz: 69c045f9-2887-4400-a880-924e361b2e97 Songkick: 188864 Discogs: 540373 Allmusic: mn0000152063 Edit the value on Wikidata

Hainbat kolaborazio egin izan ditu beste herrialde batzuetako musikariekin, tartean Cesária Évora, Carlos Nuñez, Kepa Junkera edo Ennio Morricone.

Diskografia aldatu

  • Lusitana (1992)
  • Lágrimas (1993)
  • A Brisa do Coração - Ao Vivo No Coliseu do Porto (1995)
  • Caminhos (1996)
  • O Primeiro Canto (1999)
  • Best Of (2002)
  • Focus (2003)
  • O Coração Tem Três Portas (2006)
  • Momentos (2009)

Ikus, gainera aldatu

Kanpo loturak aldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Dulce Pontes