Dan Ar Braz

Dan Ar Braz, jaiotze izenez Daniel Le Bras (Kemper/Quimper, Finistère, 1949ko urtarrilaren 15a) bretainiar musikari eta gitarra elektrikojole bat da. Bere musika zelta musikan oinarritzen da, bereziki bretainiar musika herrikoian.

Dan Ar Braz
FIL 2012 - Dan ar Braz Celebration concert 47.JPG
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakDaniel Le Bras
JaiotzaQuimper1949ko urtarrilaren 15a (74 urte)
Herrialdea Bretainia
Hezkuntza
Hizkuntzakfrantsesa
Jarduerak
Jarduerakgitarra-jotzailea, abeslaria eta egile abeslaria
Genero artistikoamusika zelta
Musika instrumentuagitarra
ahotsa
aho-soinua
DiskoetxeaSony Music Entertainment

danarbraz.com
IMDB: nm1168748 Facebook: dan.arbraz.3 MySpace: danarbraz Spotify: 1X05wFRysrSsg6xbavYBdU iTunes: 13558894 Musicbrainz: e8cf2e66-2952-4006-a1ce-538a28062c70 Songkick: 161087 Discogs: 372930 Allmusic: mn0003119666 Deezer: 69986 Edit the value on Wikidata

Alan Stivell bretainiar musikari ospetsua eta beste herrialde batzuetako hainbat musikariekin batera 1994an Héritage des Celtes diskoa plazaratu zuen.

DiskografiaAldatu

  • Stations (1974)
  • Irish Reels, Jigs, Airs & Hornpipes (1975)
  • Douar Nevez (1977)
  • Allez dire à la ville (1978)
  • The Earth's Lament (1979)
  • Acoustic (1981)
  • Music For the Silences To Come (1985)
  • Septembre Bleu (1988)
  • Songs (1990)
  • Frontiers de sel/Borders Of Salt (1991)
  • Les Iles de la memoire: Compilation (1992)
  • Rêve de Siam (OST) - (1992)
  • Xavier Grall chante par Dan Ar Bras - (1992)
  • Theme For The Green Lands - (1994)
  • Kindred Spirit - (1995)
  • L'Heritages des Celtes -(1995)
  • L'Heritages des Celtes - Live (1997)
  • L'Heritages des Celtes - Finisterres (1997)
  • L'Essential en 3 CD (1998)
  • Septembre Bleu (2000)
  • L'Heritages des Celtes - Zenith (2001)
  • La Memoire Des Volets Blancs (2001)
  • Made in Breizh (2002)
  • Celtiques (2003)
  • A Toi Et Ceux (2004)
  • Frontières de sel (2006) DVD&CD
  • Comptines celtiques et d'ailleurs (2009)
  • Celebration (2012)

Kanpo estekakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Dan Ar Braz