Christy Doran

Christy Doran (Dublin, Irlanda, 1949) jazz garaikidearen gitarra-jotzaile ospetsua da. Bere ibilbidea batez ere Suitzan egin zuen, bereziki Luzerna hirian.

Christy Doran
Christy Doran.jpg
Bizitza
JaiotzaDublin1949ko ekainaren 21a (72 urte)
Herrialdea Suitza
Jarduerak
Jarduerakjazz musikaria, musika-irakaslea, gitarra-jotzailea eta jazz guitarist (en) Itzuli
Lantokia(k)Luzerna
Genero artistikoajazza
jazz fusion (en) Itzuli
Musika instrumentuagitarra
DiskoetxeaECM Records (en) Itzuli

christydoran.ch
Musicbrainz: 42794669-24f6-4dbc-8a04-24f87d27a64d Songkick: 21074 Discogs: 710204 Allmusic: mn0000076193 Edit the value on Wikidata

IbilbideaAldatu

Doranek 70. hamarkadan OM taldea sortu zuen, Fredy Studer, Urs Leimgrumber eta Bobby Burri musikariekin batera. Talde honen ECM diskoetxearekin grabatu zuen. Studerrekin batera Jimi Hendrixi egin zitzaion omenaldi batean lan egin zuen. Free jazz eta Modern Creative estiloetako musikari askorekin lan egin du: Marty Ehrlich, Robert Dick, Ray Anderson, Han Bennink, Albert Mangelsdorff, Louis Sclavis, Marilyn Mazur, Herb Robertson, John Wolf Brennan, Patrice Héral, Jamaaladeen Tacuma, eta Carla Bley. 1997an Doranek New Bag taldearen bultzatze prozesuan hartu zuen parte. Hurrengo urteetan talde horrekin mundu bira batzuk egin zituen. Luzernako Musikhochschule ikastegiaren irakaslea izan zen.

DiskografiaAldatu

  • Harsh Romantics (1984)
  • The Returning Dream of the Leaving Ship (1986)
  • Red Twist & Tuned Arrow (1987)
  • Henceforward (1988)
  • Christy Doran's Phoenix (1989)
  • Corporate Art (1991)
  • What a Band (1991)
  • Musik für zwei Kontrabässe, elektrische Gitarre und Schlagzeug (1991)
  • Play The Music Of Jimi Hendrix (1995)
  • Race the Time (1997)
  • Shaman (2000)
  • Black Box (2002)
  • Heaven Is Back in the Streets (2003)
  • Triangulation (2004)
  • Confusing The Spirits (2004)
  • Perspectives (2005)
  • Jimi (2005)
  • La Fourmi (2005)
  • Now's the Time (2006)
  • Triangulation: Whirligigs (2010)

KolaborazioakAldatu

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu