Bielorrusiako futbol liga

Bielorrusiako futbol liga edo Vysheyshaya Liga (bielorrusieraz Вышэйшая ліга) Bielorrusiako futbol txapelketa nagusia da. 1992an abiarazitako txapelketa da eta gaur 12 taldeek hartzen dute parte, hala ere talde kopurua eta txapelketa-sistemak sarritan aldatu dira bere historia laburrean zehar.

Bielorrusiako futbol liga
Vysheyshaya Liga
Antolatzailea Bielorrusiako Futbol Federazioa
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Bielorrusia
Taldeak 12
Garaipen gehien BATE Borisov (15 Liga)
Txapelduna Dinamo Brest (2019)
Webgunea www.bff.by
FC BATE Borisov da txapeldun nagusia.

Urte naturaletan jokatzen da, negu gogorrak direla eta.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
BATE Borisov
15 Liga
     
 
 
 
Dinamo Minsk
7 Liga
     
 
 
 
Slavia Mozyr
2 Liga


PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992 Dinamo Minsk 25 Dnepr Mogilev 24   Andrey Skorobogatko (11)
1992-93 Dinamo Minsk 57 Vitebsk 47   Sergey Baranovsky (19)
1993-94 Dinamo Minsk 52 Dinamo-93 Minsk 43   Pyotr Kachuro (21)
1994-95 Dinamo Minsk 48 Vitebsk 45   Pavel Shavrov (19)
1995 Dinamo Minsk 38 Slavia Mozyr 36   Sergey Yaromko (16)
1996 Slavia Mozyr 76 Dinamo Minsk 75   Andrey Khlebosolov (34)
1997 Dinamo Minsk 70 Belshina Bobruisk 66   Andrey Khlebosolov (19)
1998 Dnepr Mogilev 67 BATE Borisov 58   Sergey Yaromko (19)
1999 BATE Borisov 77 Slavia Mozyr 65   Valery Strypeykis (21)
2000 Slavia Mozyr 74 BATE Borisov 64   Raman Vasilyuk (31)
2001 Belshina Bobruisk 55 Dinamo Minsk 53   Sergei Davydov (25)
2002 BATE Borisov 56 Neman Grodno 56   Valery Strypeykis (18)
2003 Gomel 74 BATE Borisov 66   Gennadi Bliznyuk (18)
  Sergei Kornilenko (18)
2004 Dinamo Minsk 75 BATE Borisov 70   Valery Strypeykis (18)
2005 Shakhtyor Soligorsk 63 Dinamo Minsk 50   Valery Strypeykis (16)
2006 BATE Borisov 54 Dinamo Minsk 52   Alyaksandr Klimenka (17)
2007 BATE Borisov 56 Gomel 44   Raman Vasilyuk (24)
2008 BATE Borisov 67 Dinamo Minsk 62   Gennadi Bliznyuk (16)
  Vitali Rodionov (16)
2009 BATE Borisov 62 Dinamo Minsk 50   Maycon (15)
2010 BATE Borisov 72 Shakhtyor Soligorsk 66   Renan Bressan (15)
2011 BATE Borisov 66 Shakhtyor Soligorsk 61   Renan Bressan (13)
2012 BATE Borisov 68 Shakhtyor Soligorsk 61   Dzmitry Asipenka (14)
2013 BATE Borisov 67 Shakhtyor Soligorsk 58   Vitali Rodionov (14)
2014 BATE Borisov 71 Dinamo Minsk 61   Mikalay Yanush (15)
2015 BATE Borisov 65 Dinamo Minsk 53   Dzyanis Laptsew (10)
2016 BATE Borisov 70 Shakhtyor Soligorsk 59   Vitali Rodionov (14)
2017¹ BATE Borisov 68 Dinamo Minsk 68   Dzyanis Laptsew (10)
2018 BATE Borisov 73 Shakhtyor Soligorsk 64   Pavel Savitski (15)
2019 Dinamo Brest 75 BATE Borisov 70   Pavel Savitski (15)

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC BATE Borisov 15 1999, 2002, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
FC Dinamo Minsk 7 1992, 1992–93, 1993–94, 1994–95, 1995, 1997, 2004
FC Slavia Mozyr 2 1996, 2000
FC Dnepr Mogilev 1 1998
FC Belshina Bobruisk 1 2001
FC Gomel 1 2003
FC Shakhtyor Soligorsk 1 2005
FC Dinamo Brest 1 2019

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu