Ireki menu nagusia

Alexander Borisovitx Godunov (errusieraz: Александр Борисович Годунов; Sakhalin, 1949ko azaroaren 28a - West Hollywood, 1995eko maiatzaren 18a) sobietar ballet dantzari eta aktorea izan zen.

Alexander Godunov
Bizitza
Jaiotza Sakhalin1949ko azaroaren 28a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
 Sobietar Errepublika Sozialisten Batasuna
Heriotza West Hollywood (Kalifornia)1995eko maiatzaren 18a (45 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: hepatitisa
Familia
Bikotea(k) Jacqueline Bisset
Hezkuntza
Heziketa Juilliard School Itzuli
Jarduerak
Jarduerak aktorea, ballet dantzaria, koreografoa eta zinema aktorea
Jasotako sariak
IMDb nm0324231

BiografiaAldatu

1971n Bolxoiko premier danseur bilakatu zen. 1979an New Yorken zegoela, asilo politikoa eskatu zuen. Istilu diplomatiko baten ondoren, Lyudmila Vlasova bere emazte Moskura itzultzea erabaki zuen.[1] American Ballet Theatren sartu eta Hollywooden lanean hasi zen.

FilmografiaAldatu

Urtea Filma Pertsonaia Oharra(k)
1971 Московская фантазия Dantzari gaztea
1976 Anna Karenina Alexei Vronsky
1978 Carmen-suite Jose
31 июня Lemisson, musikaria
1980 Portrait of Giselle Bera
1983 Godunov: The World To Dance In Bera
1985 Witness Daniel Hochleitner
1986 The Money Pit Max Beissart, the Maestro
1988 Die Hard Karl
1990 The Runestone Sigvaldson, The Clockmaker
1992 Waxwork II: Lost in Time Scarabis
1994 North Amish aita
1995 Dogfighters Lothar Krasna

ErreferentziakAldatu


  Artikulu hau Sobietar Batasuneko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.