Ireki menu nagusia

Asobal Kopa (gaztelaniaz: Copa ASOBAL) Espainiako eskubaloi txapelketa da, ASOBALek antolatua. Abenduan jokatzen da, urtero hiri desberdin batean. Une horretan sailkapenean dauden lehenengo hiruek eta etxeko taldeak jokatzen dute.

ASOBAL Kopa
Antolatzailea ASOBAL
Konfederazioa EHF
Sorrera 1990
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Taldeak 4
Garaipen gehien Katalunia FC Barcelona (14 Kopa)
Txapelduna Katalunia FC Barcelona (2018-19)
Webgunea www.asobal.es

HistorialaAldatu

Denboraldia Egoitza Txapelduna Txapeldunordea Emaitza Entrenatzailea
1990-91 Ibiza Teka Cantabria CB Avidesa 30-29 Manuel Cadenas
1991-92 Santander Teka Cantabria   Elgorriaga Bidasoa 26-25 Emilio Alonso
1992-93 Moguer   Elgorriaga Bidasoa Teka Cantabria 27-23 Juantxo Villarreal
1993-94 Alcobendas BM Granollers FC Barcelona 21-19 Manuel Montoya
1994-95 Vigo FC Barcelona Teka Santander 30-22 Valero Rivera
1995-96 Castello FC Barcelona Teka Santander 24-23 Valero Rivera
1996-97 Santander Teka Cantabria Ademar León 24-23 Julián Ruiz
1997-98 Leon Teka Cantabria Ademar León 26-24 Jaume Puig
1998-99 Zaragoza Ademar León FC Barcelona 31-30 Manuel Cadenas
1999-2000   Iruñea FC Barcelona   Portland San Antonio 24-21 Valero Rivera
2000-01 Kordoba FC Barcelona   Portland San Antonio 29-28 Valero Rivera
2001-02 Leon FC Barcelona   Portland San Antonio 26-25 Valero Rivera
2002-03 Valladolid BM Valladolid FC Barcelona 28-27 Juan Carlos Pastor
2003-04 Ciudad Real BM Ciudad Real FC Barcelona 27-25 Talant Dujshebaev
2004-05 Roquetas de Mar BM Ciudad Real   Portland San Antonio 39-36 Talant Dujshebaev
2005-06 Zaragoza BM Ciudad Real   Portland San Antonio 31-23 Talant Dujshebaev
2006-07 Leon BM Ciudad Real   Portland San Antonio 29-27 Talant Dujshebaev
2007-08 Valladolid BM Ciudad Real Ademar León 25-23 Talant Dujshebaev
2008-09 Bartzelona Ademar León FC Barcelona 31-25 Jordi Ribera
2009-10 Kordoba FC Barcelona BM Ciudad Real 34-33 Xavier Pascual
2010-11 Vigo BM Ciudad Real FC Barcelona 34-31 Talant Dujshebaev
2011-12 Leon FC Barcelona Ademar León 28-27 Xavier Pascual
2012-13 Vigo FC Barcelona Atletico de Madrid 32-24 Xavier Pascual
2013-14 Bartzelona FC Barcelona BM Granollers 34-28 Xavier Pascual
2014-15 Leon FC Barcelona BM Granollers 37-26 Xavier Pascual
2015-16 Leon FC Barcelona Naturhouse La Rioja 35-31 Xavier Pascual
2016-17 Leon FC Barcelona BM Granollers 30-25 Xavier Pascual
2017-18 Leon FC Barcelona Ademar León 28-22 Xavier Pascual
2018-19 Lleida FC Barcelona   Bidasoa 37-23 Xavier Pascual

PalmaresaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC Barcelona 14 1995, 1996, 2000, 2001, 2002, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
BM Ciudad Real 6 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2011
Teka Cantabria 4 1991, 1992, 1997, 1998
Ademar León 2 1999, 2009
  Elgorriaga Bidasoa 1 1993
BM Granollers 1 1994
BM Valladolid 1 2003

Egoitza-hiriakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo loturakAldatu