Zebda Okzitaniako Tolosan sortutako musika talde frantziarra da. Rock, Rap edota Reggae estiloetan oinarrituriko abestiak sortzen ditu frantziar eta magrebtar musika tradizionalak nahastuz.

Zebda
Zebda Laon 05689.JPG
Datuak
Jatorria Okzitaniako Tolosa
Musika mota Rock, Rap, Reggae
Urteak 1985-2003
2008-
Produkzioa
Diskoetxea(k) Barclay, Zebda
Taldekideak
Magyd Cherfi
Pascal Cabero
Joël Saurin
Mustapha Amokrane
Hakim Amokrane
Vincent Sauvage
Rémi Sanchez
Informazio gehigarria
MusicBrainz 8eebc0a9-653e-4b12-bfb6-471a95f8cf73
Twitter @zebda
www.zebda.fr

2003an, aldi baterako banantzea erabaki zuten beraien proiektu pertsonalei tartea egiteko. Magyd Cherfik, bakarkako diskoa kaleratu zuen 2004an. Mouss eta Hakim Amokranek berriz, 2005ean kaleratu zuten.

2008ko otsailean, taldea berriz taula gainera itzuliko zela adierazi zuten.

DiskografiaAldatu

  • L'Arène des humeurs (1991)
  • Le Bruit et l'odeur (1995)
  • Essence ordinaire (1998)
  • Utopie d'occase (2002)
  • La Tawa (2003)

    Ikus, gaineraAldatu

    Kanpo estekakAldatu

    (Frantsesez) Zebdaren web orria.