Sophie Ellis-Bextor

Sophie Michelle Ellis-Bextor (Londres, Ingalaterra, 1979ko apirilaren 10a) ingeles abeslaria eta modeloa da. 1990eko hamarkadaren bukaeran egin zen ezaguna Theaudience indie musika taldeko abeslaria izateagatik. 1999an taldea desegin zen eta Ellis-Bextorrek bakarkako ibilbideari ekin zion.

Sophie Ellis-Bextor
Sophie Ellis-Bextor.jpg
Bizitza
Jaiotza Coventry1979ko apirilaren 10a (41 urte)
Herrialdea  Erresuma Batua
Familia
Aita Robin Bextor
Ama Janet Ellis
Ezkontidea(k) Richard Jones (en) Itzuli  (2005eko ekainaren 25a -
Hezkuntza
Heziketa Godolphin and Latymer School (en) Itzuli
Jarduerak
Jarduerak abeslaria, egile abeslaria, musikagilea eta modeloa
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua ahotsa
Diskoetxea Polydor Records
Fascination Records (en) Itzuli
IMDb nm1081134
sophieellisbextor.net

2001ean bakarkako lehen estudioko diskoa argitaratu zuen: Read My Lips. Diskoak Erresuma Batuko disko zerrendan bigarren postua lortu zuen eta Britainiar Industria Fonografikoak platinozko disko bikoitza kalifikazioa eman zion.[1] Sorterrian ez ezik, nazioartean ere arrakasta izan zuen mundu osoan bi miloi kopia baino gehiago salduz. 2003an Shoot from the Hip diskoa kaleratu zuen eta Erresuma Batuko disko zerrendan hemeretzigarren postua lortu zuen. 2007an Trip the Light Fantastic hirugarren diskoa argitaratu zuen eta zazpigarren postua lortu zuen bere sorterrian.

2011n Make a Scene diskoa argitaratu zuen. 2014an Wanderlust diskoa argitaratu zuen, bakarkako ibilbideko bosgarrena.[1] Diskoak laugarren egin zuen Erresuma Batuko musika zerrendan. 2016an seigarren diskoa plazaratu zuen: Familia.

DiskografiaAldatu

Estudioko diskoakAldatu

  • Read My Lips (2001)
  • Shoot from the Hip (2003)
  • Trip the Light Fantastic (2007)
  • Make a Scene (2011)
  • Wanderlust (2014)
  • Familia (2016)

ErreferentziakAldatu

  1. a b (Ingelesez) Farrell, David. (2014-05-11). «Sophie Ellis-Bextor: Wanderlust» PopMatters . Noiz kontsultatua: 2020-05-21.