Mikel Herzog

Mikel Herzog Herzog (Bergara, 1960ko apirilaren 16a) gipuzkoar musikagile eta abeslaria da.

Mikel Herzog
Bizitza
Izen osoa Miguel Herzog Herzog
Jaiotza Bergara1960ko apirilaren 16a (61 urte)
Herrialdea  Gipuzkoa, Euskal Herria
Hezkuntza
Hizkuntzak gaztelania
Jarduerak
Jarduerak abeslaria eta kantugilea
Kidetza Cadillac (en) Itzuli
La Década Prodigiosa (en) Itzuli
Genero artistikoa popa
Musika instrumentua bateria
ahotsa

IMDB: nm1404113 Musicbrainz: 4f161d74-b342-4da2-87bb-2e6ab7af00b4 Discogs: 1250070 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Familia judu batean jaioa, 1980ko hamarkadan hainbat taldetan (Nekez edo Orquesta Alcatraz) aritu zen. Gero bere banda sortu zuen, Mikel Herzog y Ébano deiturikoa. 1990eko hamarkadan La Década Prodigiosa taldean sartu zen. Taldea utzi zuenean musikagile moduan aritu zen beste taldeentzat, adibidez, Zapato Velozentzat "Tractor amarillo" abestia moldatu zuen. Bakarlari moduan aritu ostean, 1996an Benidormeko Nazioarteko Abesti Jaialdian eta 1998an Eurovision Abesti Txapelketan parte hartu zuen.

DiskografiaAldatu

  • 1992: Bienvenidos al Paraíso
  • 1994: Un regalo de amor
  • 1996: La magia del amor
  • 1998: ¿Qué voy a hacer sin ti?
  • 1999: En tu mano está
  • 2006: Cómo pasa el tiempo

Kanpo estekakAldatu


  Artikulu hau Gipuzkoako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.