María Ostiz

abeslari espainiarra

María Dolores Ostiz Espila (Avilés, Asturias, 1944ko ekainaren 8a) nafar abeslaria da.

María Ostiz
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakMaría Dolores Ostiz Espila
JaiotzaAvilés1944ko ekainaren 8a (79 urte)
Herrialdea Espainia
Familia
Ezkontidea(k)Ignacio Zoco  (1969ko ekainaren 10a -  2015eko irailaren 28a)
Hezkuntza
HeziketaNafarroako Unibertsitatea lizentzia
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakabeslaria
Jasotako sariak
Genero artistikoaherri-kanta
Musika instrumentuaMusika-kaxa
gitarra
ahotsa
DiskoetxeaRCA Records
Hispavox

IMDB: nm0652430 Musicbrainz: 8a73a191-3306-4350-83ca-58e53937e9ff Discogs: 1227674 Edit the value on Wikidata

Biografia aldatu

Lau urte besterik ez zituela, Nafarroara joan zen familiarekin. Bertan kantu eta Filosofia eta Letrak Nafarroako Unibertsitatean ikasi zituen.

1960ko hamarkadan ospea lortu zuen N'a veiriña do mar edo Miña Rianxeira bezalako abestiak bertsionatzean edo bereak ziren No sabes cómo sufrí edo Un pueblo es kantatzean. 1976an OTI Jaialdia irabazi zuen, Canta cigarra abestiari esker.

Ignacio Zoco nafar futbolariarekin ezkondu eta gero musika utzi zuen.

Diskografia aldatu

  • Buscando amor (1965) (EP).
  • María Ostiz (1967).
  • María Ostiz (1968).
  • María Ostiz (1970).
  • Lo mejor de María Ostiz (1973).
  • Pinceladas (1975).
  • Canta cigarra (1976).
  • María Ostiz (1977).
  • Lo mejor de María Ostiz vol. II (1983).
  • Las alegrías se van (1985).
  • Mujer (1987).
  • María Ostiz: Éxitos de dos en dos (1967-1978) (1998).