Ireki menu nagusia

Linda Lovelace, benetako izenez Linda Susan Boreman, (Bronx, New York, 1949ko urtarrilaren 10a - Denver, Colorado, 2002ko apirilaren 22a) estatubatuar aktore pornoa izan zen. 1972an Deep Throat film pornografikoan parte hartu ondoren, oso ospetsu bilakatu zen[1]. Gero, bere ibilbidea utzi eta pornografiaren aurkako mugimendu feministaren bozeramale bilakatu zen[2].

Linda Lovelace
Deep Throat poster 2.jpg
Bizitza
Jaiotza Bronx1949ko urtarrilaren  10a
Herrialdea  Ameriketako Estatu Batuak
Lehen hizkuntza ingelesa
Heriotza Denver2002ko apirilaren  22a (53 urte)
Hobiratze lekua Parker (Colorado)
Heriotza modua istripua: car crasha Itzuli
Familia
Ezkontidea(k) Chuck Traynor Itzuli  (1971 -  1974)
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak aktore pornoa, autobiografialaria, feminista, zinema aktorea eta aktibista
Altuera 173 zentimetro
IMDb nm0001483
Linda Lovelace signature.svg

Filmografia hautatuaAldatu

  • Dogarama (1971)
  • Sex for Sale (film laburra) (1971)
  • Peeverted (film laburra) (1971)
  • Knothole (film laburra) (1971)
  • Gomorrahy (film laburra) (1972)
  • Deep Throat (1972)
  • The Confessions of Linda Lovelace (1974)
  • Deep Throat Part II (1974)
  • Linda Lovelace for President (1975)

ErreferentziakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Linda Lovelace  


  Artikulu hau New Yorkeko estatuko biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.