Ireki menu nagusia

Raúl Alberto Antonio Gieco (Cañada Rosquín, Santa Feko probintzia, 1951ko azaroaren 20a), ezagunakoa León Gieco izen artistikoaz, argentinar folk-rock musikari eta musikagilea da. Argentinako musika folklorikoaren eta rockaren arteko fusioa egiteagatik bereizten da. Hori dela eta, Argentinako Bob Dylan izengoitia eman zaio[1].

León Gieco
León Gieco - Argentina - En Casa Rosada - 23SEP05 -presidenciagovar.jpg
Bizitza
Izen osoa Raúl Alberto Antonio Gieco
Jaiotza Cañada Rosquín Itzuli1951ko azaroaren  20a (67 urte)
Herrialdea  Argentina
Jarduerak
Jarduerak musikaria, abeslaria eta musikagilea
Jasotako sariak
Izengoitia(k) Ricardo Gómez eta León Gieco
Genero artistikoa rocka
Musika instrumentua ahotsa
IMDb nm0317326
www.leongieco.com/

DiskografiaAldatu

Diskoa Urtea
León Gieco 1973
La banda de caballos cansados 1974
El fantasma de Canterville 1976
IV LP 1978
Pensar en nada 1981
De Ushuaia a La Quiaca (Vol 1-3) 1985
Semillas del corazón 1989
Tesoro, los niños primero 1991
Mensajes del alma 1992
Desenchufado 1994
Orozco 1997
De Ushuaia a La Quiaca (Vol 4) 1999
Bandidos rurales 2001
Por favor, perdón y gracias 2005
El desembarco 2011

ErreferentziakAldatu

  1.   León Gieco rock.com.ar . Noiz kontsultatua: 2015-08-21 .
Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: León Gieco