Ireki menu nagusia

Kluben arteko Munduko Kopa txikia

Kluben arteko Munduko Kopa txikia
Antolatzaileak Venezuelako enpresagizonak
Garaia 1952-1975
Eremua Mundu mailan
Parte hartzaileak gehienetan 4
(2 Europar eta 2 Hego-amerikar)
Garaipen gehien Espainia Real Madrid (2)
Brasil São Paulo FC (2)

Kluben arteko Munduko Kopa txikia edo La Copita del Mundo 50. hamarkadan Caracas (Venezuela) hiriko Estadio Olinpikoan jokatu ohi zen txapelketa izan zen. 60. eta 70. hamarkadatan ekitaldi berriak izan zituen, batzuetan Trofeo Ciudad de Caracas izenarekin. Bilboko Athletic Klubak 1967ko ekitaldia irabazi zuen.

Eduki-taula

HistoriaAldatu

Venezuelako oligarkiak munduko futbol talde onenak ekartzeko asmoarekin hasi zen 1952an. Europarrak Latindar Kopako laurak izaten ziren, hego-amerikarren sailkapen sistema ez da ezagutzen. Ligaxka eran jokatzen zen.

Europako Kopa hasterakoan txapelketa jokatzeari utzi zitzaion 1963 arte. Ekitaldi honetan baina Alfredo Di Stéfano bahitua izan zen eta ordutik aurrera ez zen beste ekitaldirik jokatu. 1965ean Trofeo Ciudad de Caracas izenarekin berrekin zitzaion, jendeak Munduko Kopa txikia deitzen bazion ere. 1967an Athleticek irabazi zuen.

Azken ekitaldia 1975ean izan zuen eta Ekialdeko Alemaniako selekzioak irabazi zuen.

2005ean Europa-Amerika Txapelketa izenarekin ekitaldi berria izan zen.

PalmaresaAldatu

Munduko Kopa txikia (1952-1963)Aldatu

Urtea Irabazlea Bigarrena
1952   Real Madrid   Millonarios FC
1953   Millonarios FC   River Plate
1954   SC Corinthians   AS Roma
1955   São Paulo FC   Valencia CF
1956   Real Madrid   CR Vasco da Gama
1957   FC Barcelona   Botafogo FR
1963   São Paulo FC   Real Madrid

Trofeo Ciudad de Caracas (1965-1975)Aldatu

Urtea Irabazlea
1965   SL Benfica
1966   Valencia CF
1967   Athletic Club
1969   AC Sparta Praga
1970   Vitória de Setúbal
1975   Alemaniako Errepublika Demokratikoa

Europa-Amerika Torneoa (2005)Aldatu

Urtea Irabazlea
2005   Feyenoord Rotterdam

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Irabazi Garaipenak
  Real Madrid
2
1952, 1956
  São Paulo FC
2
1955, 1963
  Millonarios FC
1
1953
  SC Corinthians
1
1954
  FC Barcelona
1
1957
  SL Benfica
1
1965
  Valencia CF
1
1966
  Athletic Club
1
1967
  AC Sparta Praga
1
1969
  Vitória de Setúbal
1
1970
  Alemaniako Errepublika Demokratikoa
1
1975
  Feyenoord Rotterdam
1
2005

KontinentekaAldatu

Taldea Irabazi
Europa
10
Hego Amerika
4