Jim Capaldi

Nicola James Capaldi (Evesham, Worcestershire, 1944ko abuztuaren 2a - Londres, 2005eko urtarrilaren 28a) ingeles abeslari, abesti egile eta bateria-jotzailea izan zen. Steve Winwoodekin batera Traffic rock psikodelikoko taldea sortu zuen. Winwoodek eta berak idatzi zituzten taldearen abesti gehienak. 1967an Traffic taldeko sortu zuen Steve Winwood, Chris Wood eta Dave Masonekin. Taldea utzi ondoren, bakarkako edo beste musikari batzuekin batera jotzen jarraitu zuen.

Jim Capaldi
Bizitza
Izen osoa Nicola James Capaldi
Jaiotza Evesham (en) Itzuli1944ko abuztuaren 2a
Herrialdea  Erresuma Batua
Heriotza Londres2005eko urtarrilaren 28a (60 urte)
Heriotza modua berezko heriotza: urdaileko minbizia
Hezkuntza
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak bateria-jotzailea, kantugilea, abeslaria, estudioko musikaria eta animatzailea
Kidetza Traffic (en) Itzuli
Genero artistikoa rock and rolla
Diskoetxea Island Records
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioa apostasia katolizismoana

IMDB: nm0132063 Musicbrainz: 277346a8-e246-48ec-a162-99cda6d350e6 Songkick: 189430 Discogs: 151369 Allmusic: mn0000846607 Find a Grave: 10389537 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Oh How We Danced (1972)
  • Whale Meat Again (1974)
  • Short Cut Draw Blood (1975)
  • Daughter of the Night (1978)
  • The Contender (1978)
  • Electric Nights (1979)
  • The Sweet Smell of ... Success (1980)
  • Let The Thunder Cry (1981)
  • Fierce Heart (1983)
  • One Man Mission (1984)
  • Some Come Running (1988)
  • Prince of Darkness (1995)
  • Live: The 40,000 Headmen Tour (1999)
  • Living On The Outside (2001)
  • Poor Boy Blue (2004)
  • Dear Mr Fantasy: The Jim Capaldi Story (2011)


  Artikulu hau Ingalaterrako biografia baten zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.