IQA Munduko Kopa
Datu orokorrak
Eremua Mundua
Antolatzailea IQA
Sorrera 2012
Jokatutako edizioak 4
Ohorezko kuadroa
Txapelduna Ameriketako Estatu Batuak Ameriketako Estatu Batuak (3)
Bigarrena Belgika Belgika
Hirugarrena Turkia Turkia
Datu estatistikoak
Parte hartzaileak 29
Partidu kopurua 71
Garaipen gehien Ameriketako Estatu Batuak Ameriketako Estatu Batuak (3)
Agerpen gehien

IQA Munduko Kopa munduan jokatzen den nazioarteko quidditch txapelketa nagusia da.

HistoriaAldatu

2012ko uztailan antolatu zen lehen ekitaldia. Bertan bost taldek hartu zuten parte. Lehenengo bi ekitaldiak Estatu Batuek irabazi zituzten, 2016an Australiak irabazi zuen munduko kopa.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Bigarrena Hirugarrena
2012[1]   Ameriketako Estatu Batuak 160*-0   Frantzia   Australia
2014[2]   Ameriketako Estatu Batuak 210*-0   Australia   Erresuma Batua
2016[3]   Australia 150*-130   Ameriketako Estatu Batuak   Erresuma Batua
2018[4]   Ameriketako Estatu Batuak 120*-70   Belgika   Turkia

EkitaldiakAldatu

2012ko ekitaldiaAldatu

# Taldea
1   Ameriketako Estatu Batuak
2   Frantzia
3   Australia
4   Kanada
5   Erresuma Batua

2014ko ekitaldiaAldatu

# Taldea
1   Ameriketako Estatu Batuak
2   Australia
3   Kanada
4   Erresuma Batua
5   Mexiko
6   Frantzia
7   Belgika

2016ko ekitaldiaAldatu

# Taldea
1   Australia
2   Ameriketako Estatu Batuak
3   Erresuma Batua
4   Kanada
5   Frantzia
6   Turkia
7   Belgika
8   Mexiko
9   Norvegia
10   Espainia
11   Alemania
12   Katalunia
13   Italia
14   Austria
15   Eslovenia
16   Brasil
17   Eslovakia
18   Herbehereak
19   Polonia
20   Irlanda
21   Hego Korea

ErreferentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) «Mundial 2012» Wiki Quidditchmuggle.
  2. (Gaztelaniaz) «Mundial 2014» Wiki Quidditchmuggle.
  3. (Gaztelaniaz) «Mundial 2016» Wiki Quidditchmuggle.
  4. (Gaztelaniaz) «Mundial 2018» Wiki Quidditchmuggle.

Kanpo estekakAldatu