Hiru Haundiak

Hiru Haundiak (sic)[1], Gorbeia (1.482m), Anboto (1.331m) eta Aizkorri (1.528m) batera hartzen dituen mendi lasterketa da. 1987an abiatu zen eta 1996tik aurrera bi urtetan behin jokatzen dena. Manuel Iradier Elkarteak antolatzen du.

Hiru Haundiak
Antolatzailea Manuel Iradier T.E.
Sorrera 1987
Tokia EAE
Modalitatea ultra-trail
Distantzia 100 km
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Euskal Herria Joxe Luis Albizuri (4)
Emakumezkoak:
Euskal Herria Oihana Azkorbebeitia (2)
Errekorrak ?
Txapeldunak Gizonezkoak (2018):
Euskal Herria J. Dominguez-Ledo
Emakumezkoak (2018):
Euskal Herria Maite Maiora
Webgunea www.manueliradier.com
Hiru Haundien ibilbidea, Ondategitik Araiara.

IbilbideaAldatu

Ibilbide desberdinak izan ditu. 100 kilometro inguruko distantzia egiten dute parte hartzaileek, 5000 metrotako igoera desnibelarekin eta beste hainbesteko jeitsiera desnibelarekin.

  • 1987: Murua - San Adrian
  • 1988: Murua - Mikeleteen aterpea
  • 1989: Murua - Otzaurteko atea
  • 1990: Murua - Araia
  • 1991-92: Zalduondo - Gopegi
  • 1993-95: Sarria - Zalduondo
  • 1996: Zalduondo - Otxandio - Gopegi
  • 1998: Sarria - Zalduondo
  • 2000-08: Zalduondo - Otxandio
  • 2010-18: Ondategi - Araia

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoa Denbora Emakumezkoa Denbora
1987 ? ?
1988 ? ?
1989 ? ?
1990 ? ?
1991 ? ?
1992 ? ?
1993 ? ?
1994 ? ?
1995 ? ?
1996 ? ?
1998 ? ?
2000   Marcelino Serrano Santos 11:30:54 ?
2002   Joxe Luis Albizuri Beristain 10:48:21 -
2004   Joxe Luis Albizuri Beristain 10:20:42 -
2006   Joxe Luis Albizuri Beristain 12:00:02   Jaione Sasieta Barrenetxea 16:15:10
2008[2]   Joxe Luis Albizuri Beristain 11:57:11   Jone Pelaez Fernandez 17:05:38
2010[3]   Pedro Etxeberria Urbieta 11:58:10   Oihana Azkorbebeitia Urizar 14:47:28
2012[4]   Iker Karrera Aranburu 10:23:08   Oihana Azkorbebeitia Urizar 13:37:35
2014[5]   Javier Dominguez-Ledo 11:00.18   Silvia Trigueros Garrote 12:48:25
2016[6]   Jokin Garai Arejolaleiba 11:18:25   Leire Martinez Herrera 13:31:38
2018[7]   Javier Dominguez-Ledo 11:14:08   Maite Maiora 12:48:37

ErreferentziakAldatu

  1. «Hiru Haundiak - webgunea» Hiru Haundiak Noiz kontsultatua: 2021-02-08.
  2. [http://gara.naiz.eus/paperezkoa/20080618/82890/es/Hiru-handiak-gran-bano-ultrafondista «�Hiru handiak�, gran ba�o ultrafondista - GARA»] gara.naiz.eus Noiz kontsultatua: 2018-10-28.
  3. (Gaztelaniaz) «Hiru Haundiak mendi lasterketa irabazi du Pedro Etxeberriak» El Diario Vasco 2010-07-03 Noiz kontsultatua: 2018-10-28.
  4. XVIII Hiru Haundiak 2012. Noiz kontsultatua: 2018-01-12.
  5. XIX Hiru Haundiak 2014. Noiz kontsultatua: 2018-01-12.
  6. XX Hiru Haundiak 2016  (clasificaciones-estadisticas). Noiz kontsultatua: 2018-01-12.
  7. barren.eus. «barren.eus - Maite Maiora eta Javi Dominguez gailendu dira Hiru Haundiak mendi-lasterketan» barren.eus Noiz kontsultatua: 2018-10-28.

Kanpo estekakAldatu