Helen Wills

Helen Newington Wills, Helen Wills Moody eta Helen Wills Roark ezkonduen izenez ere ezaguna (Centerville, Kalifornia, 1905eko urriaren 6a - Carmel-by-the-Sea, Kalifornia, 1998ko urtarrilaren 1a) estatubatuar tenislaria izan zen.

Helen Wills
Helen Wills Moody 1932.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakHelen Newington Wills
JaiotzaFremont (Kalifornia)1905eko urriaren 6a
Herrialdea Ameriketako Estatu Batuak
HeriotzaCarmel-by-the-Sea1998ko urtarrilaren 1a (92 urte)
Hobiratze lekuaitsaso
Familia
Ezkontidea(k)Frederick Moody, Jr. (en) Itzuli  (1929ko abenduaren 23a -  1937ko abuztuaren 23a)
Aidan Roark (en) Itzuli  (1939ko urriaren 28a -  1970(e)ko hamarkada)
Hezkuntza
HeziketaKaliforniako Unibertsitatea Berkeleyn
Head-Royce School (en) Itzuli
Jarduerak
Jardueraktenislaria, idazlea, autobiografialaria, poeta eta eleberrigilea
Tenis
Jokaeraesku bakarreko eskubiko kolpea eta esku bakarreko errebesa
 
Lateralitateaeskuina
Jasotako sariak
KidetzaPhi Beta Kappa Elkartea

IMDB: nm2304339 Olympic.org: helen-wills Find a Grave: 2250 Edit the value on Wikidata

Emakumezkoen tenisean lehen postuan egon zen bederatzi urtez (1927-33, 1935, 1938) eta Grand Slameko 31 txapelketa irabazi zituen. Gainera, urrezko bi domina irabazi zituen 1924ko Udako Olinpiar Jokoetan.

PalmaresaAldatu

Roland Garros txapelketaAldatu

  • Emakumeen banakakoa: 1928, 1929, 1930, 1932
  • Emakumeen bikotekoa: 1930, 1932
  • Bikote mistoa: 1928, 1929, 1932

Wimbledongo txapelketaAldatu

  • Emakumeen banakakoa: 1927, 1928, 1929, 1930, 1932, 1933, 1935, 1938
  • Emakumeen bikotekoa: 1924, 1927, 1930
  • Bikote mistoa: 1929

AEBetako IrekiaAldatu

  • Emakumeen banakakoa: 1923, 1924, 1925, 1927, 1927, 1929, 1931
  • Emakumeen bikotekoa: 1922, 1924, 1925, 1928
  • Bikote mistoa: 1924, 2928

1924ko Udako Olinpiar JokoakAldatu

  • Tenisa
    • Emakumeen banakakoa: Urrezko domina
    • Emakumeen bikotekoa: Urrezko domina Hazel Wightmanekin batera

Kanpo estekakAldatu