Ireki menu nagusia

Hego Amerikako Errekopa Libertadores Kopako txapeldunaren eta Hego Amerikako Kopako txapeldunaren artean jokatzen den futbol txapelketa da, Europako Superkoparen parekoa.

Hego Amerikako Errekopa
Conmebol Recopa Sudamericana
Antolatzailea CONMEBOL
Sorrera 1989
Eremua Hego Amerika
Taldeak 2
Garaipen gehien Argentina Boca Juniors (4 Kopa)
Txapelduna Brasil Grêmio Porto Alegre (2018)
Webgunea www.conmebol.com

Eduki-taula

HistoriaAldatu

1988an Supercopa Libertadores txapelketa abiatu zen. Hainbat formatu izan zituen, gehienetan hainbat talderen arteko kanporaketa bidezko txapelketa izan zen. Orduan 1989an Hego Amerikako Errekopa sortu zen Libertadores Kopa eta Superkopako irabazleen arteko partida jokatu eta txapelduna aukeratzeko. 1998 arte iraun zuen sistema honek.

Hego Amerikako Kopa bitan banatu zen 1998an, Mercosur eta Merconorte, eta txapelketa gehiegi zirenez Errekopa bertan behera utzi zen. 2003an abiatu zen berriz, gaur egungo formatuarekin.

PalmaresaAldatu

Supercopa Libertadores (1988-1997)Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1988   Racing Club 2-1, 1-1   Cruzeiro
1989   Boca Juniors 0-0, 0-0 (pen:5-3)   Independiente
1990   Olimpia 3-0, 3-3   Nacional
1991   Cruzeiro 0-2, 3-0   River Plate
1992   Cruzeiro 4-0, 0-1   Racing Club
1993   São Paulo 2-2, 2-2 (pen:5-3)   Flamengo
1994   Independiente 1-1, 1-0   Boca Juniors
1995   Independiente 2-0, 0-1   Flamengo
1996   Vélez Sarsfield 1-0, 2-0   Cruzeiro
1997   River Plate 0-0, 2-1   São Paulo
  • (pen), penalti jaurtiketak.

Hego Amerikako Errekopa (1989-1998)Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1989   Nacional 1-0, 0-0   Racing Club
1990   Boca Juniors 1-0   Atlético Nacional
1991   Olimpia jokatu gabe
1992   Colo-Colo 0-0 (pen:5-4)   Cruzeiro
1993   São Paulo 0-0, 0-0 (pen:4-2)   Cruzeiro
1994   São Paulo 3-1   Botafogo
1995   Independiente 1-0   Vélez Sarsfield
1996   Grêmio 4-1   Independiente
1997   Vélez Sarsfield 1-1 (pen:4-2)   River Plate
1998   Cruzeiro 2-0, 3-0   River Plate
  • (pen), penalti jaurtiketak.

Hego Amerikako Errekopa (2003- )Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
2003   Olimpia (L) 2-0   San Lorenzo de Almagro(K)
2004   Cienciano (K) 1-1 (pen:4-2)   Boca Juniors (L)
2005   Boca Juniors (K) 3-1, 1-2   Once Caldas
2006   Boca Juniors (K) 2-1, 2-2   São Paulo (L)
2007   Internacional (L) 1-2, 4-0   Pachuca (K)
2008   Boca Juniors (L) 3-1, 2-2   Arsenal (K)
2009   Liga de Quito (L) 1-0, 3-0   Internacional (K)
2010   Liga de Quito (K) 2-1, 0-0   Estudiantes (L)
2011   Internacional (L) 1-2, 3-1   Independiente (K)
2012   Santos (L) 0-0, 2-0   Universidad de Chile (K)
2013   Corinthians (L) 2-1, 1-0   São Paulo (K)
2014   Atlético Mineiro (L)   Lanús (K)
2015   River Plate (K) 1-0, 0-1   San Lorenzo de Almagro (L)
2016   River Plate (L) 0-0, 2-1   Independiente Santa Fe (K)
2017   Atlético Nacional (L) 1-2, 4-1   Chapecoense (K)
2018   Grêmio Porto Alegre (L) 1-1, 0-0 (pen:5-4)   Independiente (K)
  • (L) Libertadores, (K) Hego Amerikako Kopa.
  • (pen), penalti jurtiketak.

Hego Amerikako Errekopako garaipenak (1989- )Aldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Boca Juniors 4 1990, 2005, 2006, 2008
  River Plate 3 1997, 2014, 2015
  São Paulo 2 1993, 1994
  Olimpia 2 1991, 2003
  Liga de Quito 2 2009, 2010
  Internacional 2 2007, 2011
  Grêmio 2 1996, 2018
hainbat 1 Nacional (1989), Colo-Colo (1992), Independiente (1995), Vélez Sarsfield (1997),
Cruzeiro (1998), Cienciano (2004), Santos (2012), Corinthians (2013),
Atlético Mineiro (2014), Atlético Nacional (2017)

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak Taldeak
  Brasil 10 São Paulo (2), Internacional (2), Grêmio (2), Cruzeiro (1), Santos (1),
Corinthians (1), Atlético Mineiro (1)
  Argentina 9 Boca Juniors (4), River Plate (3), Independiente (1), Vélez Sarsfield (1)
  Paraguai 2 Club Olimpia (2)
  Ekuador 2 Liga de Quito (2)
  Uruguai 1 Nacional (1)
  Txile 1 Colo-Colo (1)
  Peru 1 Cienciano (1)
  Kolonbia 1 Atlético Nacional (1)

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Hego Amerikako Errekopa