George Borrow

George Borrow (Norfolk, 1803ko uztailaren 5aLowestoft, Suffolk, 1881ko uztailaren 26a) ingeles idazle, bidaiari eta filologoa izan zen.

George Borrow
George Borrow by Henry Wyndham Phillips.jpg
Bizitza
Jaiotza Dereham (en) Itzuli1803ko uztailaren 5a
Herrialdea  Britainia Handia eta Irlandako Erresuma Batua
Heriotza Lowestoft (en) Itzuli1881eko uztailaren 26a (78 urte)
Hobiratze lekua Brompton Cemetery (en) Itzuli
Hezkuntza
Heziketa Royal High School (en) Itzuli
Norwich School (en) Itzuli
Hizkuntzak ingelesa
Jarduerak
Jarduerak idazlea, eleberrigilea eta itzultzailea

Norfolk-en jaio zen, 1803ko uztailaren 5a, Britainiar Armadako ofizial baten semea. Edinburgoko Royal High School-en eta Norwich Grammar School-en ikasi zuen. Zuzenbidea ikasi zuen, nahiz eta bere interes nagusiak literatura eta hizkuntzak ziren. 1825ean Europako lehenengo bidaia garrantzitsuari ekin zion Frantzian eta Alemanian barrena. Geroago, Errusia, Portugal, Espainia eta Maroko bisitatu zituen. Mary Clarke-rekin ezkondu zen 1840ko apirilaren 23an, eta geroago Lowestoft-era joan zen bizitzera idatzi zituen bere literatura-lan gehienak.


BibliografiaAldatu

  • The Zincali (1841)
  • The Bible in Spain (1843)
  • Lavengro (1851)
  • Romany Rye (1857)
  • Wild Wales (1862)
  • Romano Lavo-Lil (1874)