Galesko futbol liga

Galesko futbol liga (galeseraz Cynghrair Cymru, ingelesez Welsh Premier League) Galesko futbol txapelketa nagusia da. 1992an Galesko Futbol Federazioko idazkaria zen Alun Evans-ek sortu zuen, ordurarte FIFAko kide izan eta berezko futbol ligarik ez zuen herrialde bakarra Gales baitzen.

Galesko futbol liga
Uwch Gynghrair Cymru
Antolatzailea Cymdeithas Bêl-droed Cymru
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Gales
Taldeak 12
Maila 1
Jeitsiera Cymru Alliance League
Garaipen gehien The New Saints (13 Liga)
Txapelduna The New Saints (2018-19)
Webgunea www.welshpremiership.com

Halere Galesko talde onenek, zaletu gehien eta diruz boteretsuenak direnek arrazoi ekonomikoengatik ez dute liga honetan parte hartzen. Bere garaian parte hartzeko gonbiteari ezezkoa eman zioten eta Ingalaterrako Premier Leaguen jokatzen jarraitu zuten. Honako talde hauek dira: Swansea City, Cardiff City eta Wrexham.

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992-93 Cwmbran Town 87 Inter Cardiff 83   Steve Woods (39)
1993-94 Bangor City 83 Inter Cardiff 81 ?
1994-95 Bangor City 88 Afan Lido 79 ?
1995-96 Barry Town 97 Newtown 80 ?
1996-97 Barry Town 105 Inter Cardiff 84 ?
1997-98 Barry Town 104 Newtown 78 ?
1998-99 Barry Town 76 Inter Cardiff 63   Eifion Williams (28)
1999-2000 Total Network Solutions (New Saints) 76 Barry Town 74 ?
2000-01 Barry Town 77 Cwmbran Town 74 ?
2001-02 Barry Town 77 Total Network Solutions (New Saints) 70   Marc Lloyd-Williams (47)
2002-03 Barry Town 83 Total Network Solutions (New Saints) 80   Mickey Evans ()
2003-04 Rhyl 77 Total Network Solutions (New Saints) 76   Andy Moran (27)
2004-05 Total Network Solutions (New Saints) 78 Rhyl 74   Marc Lloyd-Williams (27)
2005-06 Total Network Solutions (New Saints) 86 Llanelli 68   Rhys Griffiths (28)
2006-07 The New Saints 76 Rhyl 69   Rhys Griffiths (30)
2007-08 Llanelli 85 The New Saints 78   Rhys Griffiths (40)
2008-09 Rhyl 90 Llanelli 83   Rhys Griffiths (31)
2009-10 The New Saints 82 Llanelli 80   Rhys Griffiths (30)
2010-11 Bangor City 70 The New Saints 68   Rhys Griffiths (25)
2011-12 The New Saints 74 Bangor City 69   Rhys Griffiths (22)
2012-13 The New Saints 76 Airbus UK Broughton 54   Michael Wilde (25)
2013-14 The New Saints 73 Airbus UK Broughton 59   Chris Venables (24)
2014-15 The New Saints 77 Bala Town 59   Chris Venables (25)
2015-16 The New Saints 64 Bala Town 57   Chris Venables (20)
2016-17 The New Saints 85 Connah's Quay Nomads 58   Jason Oswell (22)
2017-18 The New Saints 74 Bangor City 60    Greg Draper (21)
2018-19 The New Saints 74 Connah's Quay Nomads 62

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
The New Saints 13 2000, 2005, 2006, 2007, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Barry Town 7 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003
Bangor City 3 1994, 1995, 2011
Rhyl 2 2004, 2009
Cwmbran Town 1 1993
Llanelli 1 2008

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu