Espainiako Emakumezkoen Saskibaloi Liga 2

Espainiako Emakumezkoen Saskibaloi Liga 2
Sorrera 2001
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Parte hartzaileak 24
Garaipen gehien CB Estudiantes (2)
2018ko Txapelduna Porta XI Ensino
Webgune ofiziala

Espainiako Emakumezkoen Saskibaloi Liga 2 (gaztelaniaz: Liga Femenina 2 de Baloncesto) Espainiako emakumezkoen saskibaloi txapelketa da, Ligaren bigarren maila.

EgituraAldatu

2001 urtean sortu zen. Eskualdeen araberako bi multzo ditu. Multzo bakoitzean 12 talde daude eta lau onenek Lehen mailara igotzeko play-offak jokatzen dituzte.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Txapelduna Txapeldunordea
2001-02 CB Estudiantes CB Puig d'en Valls
2002-03   Txingudi SBE Baloncesto Rivas
2003-04 Real Canoe NC CB San José
2004-05 Universitario de Ferrol AE Sedis Bàsquet
2005-06 AD Cortegada Baloncesto Rivas
2006-07 AE Sedis Bàsquet BF Badajoz
2007-08 CB Estudiantes Joventut Mariana CB
2008-09 Uni Girona CB Real Canoe NC
2009-10   Unión Navarra   GDKO Ibaizabal
2010–11 CD Zamarat CB Ciudad de Burgos
2011–12 CB Conquero CB Bembibre
2012–13   EHU Gipuzkoa   GDKO Ibaizabal
2013–14   Gernika Bizkaia CB Al-Qázeres
2014–15 CREF CD Distrito Olímpico
2015-16   Araski AES CB Al-Qázeres
2016-17 CBF Sant Adrià CB Estudiantes
2017-18 Porta XI Ensino Valencia Basket

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
CB Estudiantes 2 2002, 2008
hainbat 1 ...

Euskal taldeak 2018-19 denboraldianAldatu

Taldea Hiria Pabiloia Entrenatzailea Emaitza
         Iraurgi SB Azpeitia Udal Pabilioia Xabier Chico 3.a
         Ardoi KE Azpeitia Udal Pabilioia Aitor Alonso 5.a
         GDKO Ibaizabal Galdakao Urreta polikiroldegia Iñigo Sainz de Trápaga 9.a

Kanpo estekakAldatu