Espainiako Areto Futboleko Errege Kopa

Espainiako Areto Futboleko Lehen Maila
Antolatzailea Liga Nacional de Fútbol Sala (LNFS)
Sorrera 1989
Eremua Espainia Espainia
Parte hartzaileak 16
Garaipen gehien FC Barcelona (6)
2019ko Txapelduna FC Barcelona
Webgune ofiziala

Espainiako Areto Futboleko Lehen Maila (gaztelaniaz: Primera División de fútbol sala) Espainiako areto-futbol liga da. 1989an izan zuen lehen ekitaldia eta Inter Fútbol Sala da garaipen gehien lortu dituena.

Egitura eta historiaAldatu

Hasiera batean hainbat multzo osatu ziren eta ondoren irabazleek beren artean jokatzen zuten. 1995ean egitura aldatu zen eta ordutik aurrera bi fasetan jokatzen da txapelketa. Lehenik eta behin fase erregularra jokatzen dute 16 taldeek eta ondoren zortzi onenek txapelketarako play-offak jokatzen dituzte. Finala hiru partida irabaztera jokatzen da 2009-10 denboralditik aurrera.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Egoitza Txapelduna Emaitza Finalista
2010-11 Toledo FC Barcelona 4-3 Inter FS
2011-12 Antequera FC Barcelona 6-3 ElPozo Murcia
2012-13   Irun FC Barcelona 6-3 ElPozo Murcia
2013-14   Bilbo FC Barcelona 4-3 (luz) ElPozo Murcia
2014-15 Águilas Inter FS 3-0 FS Marfil Santa Coloma
2015-16 Sevilla ElPozo Murcia 3-2 (luz) Palma Futsal
2016-17 Guadalajara ElPozo Murcia 3-2   MRA Xota
2017-18 Cáceres FC Barcelona 4-3 (luz) Jaén FS
2018-19 Ciudad Real FC Barcelona 5-2 Jaén FS

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC Barcelona 6 2011, 2012, 2013, 2014, 2018, 2019
ElPozo Murcia 2 2015, 2016
Inter FS 1 2015

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu