Espainiako Areto Futboleko Lehen Maila

Espainiako Areto Futboleko Lehen Maila
Antolatzailea Liga Nacional de Fútbol Sala (LNFS)
Sorrera 1989
Eremua Espainia Espainia
Parte hartzaileak 16
Garaipen gehien Inter FS (13)
2019ko Txapelduna Katalunia FC Barcelona
Webgune ofiziala

Espainiako Areto Futboleko Lehen Maila (gaztelaniaz: Primera División de fútbol sala) Espainiako areto-futbol liga da. 1989an izan zuen lehen ekitaldia eta Inter Fútbol Sala da garaipen gehien lortu dituena.

Egitura eta historiaAldatu

Hasiera batean hainbat multzo osatu ziren eta ondoren irabazleek beren artean jokatzen zuten. 1995ean egitura aldatu zen eta ordutik aurrera bi fasetan jokatzen da txapelketa. Lehenik eta behin fase erregularra jokatzen dute 16 taldeek eta ondoren zortzi onenek txapelketarako play-offak jokatzen dituzte. Finala hiru partida irabaztera jokatzen da 2009-10 denboralditik aurrera.

Euskal taldeakAldatu

Bi taldek hartu dute parte Lehen Mailan, biak nafarrak. Xota finala jokatu zuen 2010ean.

Taldea Herria Kiroldegia Entrenatzailea
     Xota Futbol Sala Irurtzun Anaitasuna kiroldegia (Iruñea) Imanol Arregi
     Ribera Navarra FS Tutera Udal Polikiroldegia José Lucas Mena

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Emaitza Bigarrena Euskal taldeak
1989-90 Inter FS - Playas de Castellón FS ?
1990-91 Inter FS - Marsanz Torrejón FS ?
1991-92 Castilla-La Mancha FS - ElPozo Murcia ?
1992-93 Marsanz Torrejón FS - Castilla-La Mancha FS ?
1993-94 Gran Canaria FS - Castilla-La Mancha FS ?
1994-95 Sego Zaragoza - Inter FS ?
1995-96 Inter FS 1-0 Castilla-La Mancha FS ez
1996-97 Castilla-La Mancha FS 3-0 Playas de Castellón FS ez
1997-98 ElPozo Murcia 3-2 Castilla-La Mancha FS ez
1998-99 Segovia Futsal 3-0 FS Marfil Santa Coloma 15. Xota
1999-2000 Playas de Castellón FS 3-0 Castilla-La Mancha FS 10. Xota
2000-01 Playas de Castellón FS 3-1 Valencia FS 16. Xota
2001-02 Inter FS 3-1 FS Martorel 5. Xota (final 1/4)
2002-03 Inter FS 3-2 ElPozo Murcia 10. Xota
2003-04 Inter FS 3-2 ElPozo Murcia 12. Xota
2004-05 Inter FS 3-1 ElPozo Murcia 6. Xota (final 1/2)
2005-06 ElPozo Murcia 3-2 Cartagena Futsal 8. Xota (final 1/4)
2006-07 ElPozo Murcia 2-0 Inter FS 5. Xota (final 1/4)
2007-08 Inter FS 2-0 ElPozo Murcia 11. Xota
2008-09 ElPozo Murcia 2-0 Inter FS 8. Xota (final 1/4)
2009-10 ElPozo Murcia 3-1   MRA Xota 7. Xota (finala)
2010-11 FC Barcelona 3-2 Segovia Futsal 8. Xota (final 1/4)
2011-12 FC Barcelona 3-2 ElPozo Murcia 6. Xota (final 1/4), 12. Ribera
2012-13 FC Barcelona 3-1 ElPozo Murcia 6. Xota (final 1/4), 8. Ribera (final 1/4)
2013-14 Inter FS 3-0 ElPozo Murcia 5. Xota (final 1/4), 8. Ribera (final 1/4)
2014-15 Inter FS 3-1 ElPozo Murcia 6. Xota (final 1/4), 7. Ribera (final 1/4)
2015-16 Inter FS 3-1 FC Barcelona 5. Xota (final 1/2), 6. Ribera (final 1/4)
2016-17 Inter FS 3-2 FC Barcelona 5. Xota (final 1/2), 9. Ribera
2017-18 Inter FS 3-2 FC Barcelona 5. Xota (final 1/4), 8. Ribera (final 1/4)
2018-19 FC Barcelona 3-2 ElPozo Murcia 3. Xota (final 1/4), 7. Ribera (final 1/4)

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Inter FS 13 1990, 1991, 1996, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
ElPozo Murcia 5 1998, 2006, 2007, 2009, 2010
FC Barcelona 4 2011, 2012, 2013, 2019
Castilla-La Mancha FS 2 1992, 1997
Playas de Castellón FS 2 2000, 2001
Marsanz Torrejón FS 1 1993
Gran Canaria FS 1 1994
Sego Zaragoza 1 1995
Segovia Futsal 1 1999

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu