Emme (abeslaria)

argentinar aktore eta abeslaria

Emme, jaiotzez Mariela Vitale Condomí (Buenos Aires, Argentinan, 1982ko abenduaren 20a), argentinar aktore eta abeslaria da.[1]

Emme (abeslaria)
Emme.jpg
Bizitza
Jaiotzako izen-deiturakMariela Vitale Condomí
JaiotzaBuenos Aires1982ko abenduaren 20a (40 urte)
Herrialdea Argentina
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakaktorea eta abeslaria
Izengoitia(k)Emme
Musika instrumentuaahotsa

IMDB: nm3151265 Allocine: 249277 Allmovie: p624300
Twitter: emmedemariela Instagram: emmedemariela Youtube: UCundvA1nLUarlXiQsI_brFw Spotify: 46V95jm2XMU8IyaKSXjSfW Musicbrainz: c53974cc-be4a-4be4-8297-02ed0ab34717 Songkick: 1036515 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Verónica Condomí abeslari eta konpositorearen eta Lito Vitale konpositore eta piano-jole argentinarren alaba da. Aitaren leinutik Liliana Vitaleren iloba da eta Camilo Cero Vitale aktorearen lehengusina. 2006. urtean erabat biluzik agertu zen eta bilo pubikoa untxitxo moduan depilatuta abuztuko Playboy aldizkarian. 2018aren amaieran, "nsysv" izeneko disko txiki bat argitaratu zuen (ez naiz ni zeu zara). R&Bren sustraietara itzultzeko asmoa du.

 
Emme (abeslaria) Eva eta Lola aurkezten, 2010

Eva y Lola filmaAldatu

Sabrina Farjik zuzendutako filma. Celeste Cid eta Emme dira protagonistak, eta Centro Cultural Caras y Caretas taldeak babesten du. Desagertutakoen bi alabaren istorioa da: Evak familia biologikoarekin jarraitu zuen, Lola laguna egokia izan zitekeela jakin du eta egia argitzen lagundu ala ez erabaki behar du.

FilmografiaAldatu

 
Emme Somos todas telebistako saio berezian, 2015

TelevisiónAldatu

Urtea Titulua Pertsonaia Kanala
2005 Una familia especial/ Familia berezia Karola Hamahiru
2005 Casados con hijos/ Ezkonduak seme-alabekin Sofia Ribarrios Telefonoa
2006 Al límite/ Mugan Rimoldi esne-gaina
2009 Revelaciones/ Errebelazioak Roxana 'Roxi' Pérez Hamahiru
Botineras/ Botinerak Irma Fonseca/Solange Cuchi Telefonoa
2011 Proyecto aluvión/ Alubioi-proiektua Arrosa 9. kanala
2012 Duro de domar/ Hezteko gogorra Panelista gonbidatua
2013 Histoeias del corazón/ Bihotzeko historioak Raquel (Ep: A penas hirurogei) Telefonoa
2014 Viudas e hijos del rock and roll/ Rock and rollaren alargunak eta seme-alabak Florentzia Telefonoa
2016 NaftaSúper La Jabru / Zatanna Space / I.Sat
2018 Showmatch/ Ikuskizuna kantuan parte hartzea 13. kanala
2020 Casi feliz/ Ia zoriontsua Ana Netflix-a

ZinemaAldatu

Urtea Titulua Pertsonaia Zuzendaria
2009 El niño pez/ Haurra arraina Ailin Guayi Lucía Puenzo
2010: Eva & Lola Lola Sabrina Farji
2013 Rouge amargo/ Rouge mikatza Cyntia Gustavo Cova
Ni un hombre más/ Beste gizon bat ere ez Nina Martin Salinas
2015 El encuentro de Guayaquil/ Guayakilgo topaketa Rosa Nicolas Capelli

DiskografiaAldatu

  • 2003: "Femme" - EMI ODEON
  • 2003: "Ahora" (sencillo) - EMI ODEON
  • 2003: "Latino" (sencillo) - EMI ODEON
  • 2004: "Tu y yo" (sencillo) EMI ODEON
  • 2006: "Rompéme" (sencillo) - EMI ODEON
  • 2018: "NSYSV" (no soy yo sos vos) (disko txikia)

Sariak eta izendapenakAldatu

Urtea Saria Kategoria Emaitza
2003 MTV Video Music Awards Latinoamerika Artista berri onena (Argentina)[2] Izendatua
Clarín sariak Pop artista berri onena[2] Irabazlea

ErreferentziakAldatu

  1. «Biografía» imdb.com.
  2. a b «Protagonistas 2003» clarin.com.

Kanpo estekakAldatu