Danimarkako Kopa

Danimarkako Kopa (danieraz Landspokalturneringen) Danimarkan 1955. urtetik aurrera jokatzen den futbol txapelketa bat da. Irabazlea hurrengo urteko UEFA Europa Leaguera sailkatzen da.

Danimarkako futbol kopa
Landspokalturneringen
Antolatzailea Dansk Boldspil-Union
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1954
Eremua  Danimarka
Taldeak 108
Garaipen gehien FC København (11 Kopa*)
Txapelduna Randers FC (2020-21)
Webgunea www.dbu.dk

PalmaresaAldatu

Urtea Irabazlea Emaitza Bigarrena
1955 Aarhus GF 4 - 0 Aalborg Chang
1956 BK Frem 1 - 0 Akademisk BK
1957 Aarhus GF 2 - 0 Esbjerg fB
1958 Vejle BK 3 - 2 KB (Kjøbenhavns BK)
1959 Vejle BK 1-1, 1-0 Aarhus GF
1960 Aarhus GF 2 - 0 Frem Sakskøbing
1961 Aarhus GF 2 - 0 KB (Kjøbenhavns BK)
1962 Boldklubben 1909 1 - 0 Esbjerg fB
1963 Boldklubben 1913 2 - 1 Køge BK
1964 Esbjerg fB 2 - 1 Odense KFUM
1965 Aarhus GF 1 - 0 KB (Kjøbenhavns BK)
1966 Aalborg BK 3 - 1 KB (Kjøbenhavns BK)
1967 Randers Freja 1 - 0 Aalborg BK
1968 Randers Freja 3 - 1 Vejle BK
1969 KB (Kjøbenhavns BK) 3 - 0 BK Frem
1970 Aalborg BK 2 - 1 Lyngby BK
1971 Boldklubben 1909 1 - 0 BK Frem
1972 Vejle BK 2 - 0 Fremad Amager
1973 Randers Freja 2 - 0 Boldklubben 1901
1974 Vanløse IF 5 - 2 Odense BK
1975 Vejle BK 1 - 0 Holbæk B&I
1976 Esbjerg fB 2 - 1 Holbæk B&I
1977 Vejle BK 2 - 1 Boldklubben 1909
1978 BK Frem 1-1, 1-1, 1-1 (pen 5:4) Esbjerg fB
1979 Boldklubben 1903 1 - 0 Køge BK
1980 Hvidovre IF 5 - 3 Lyngby BK
1981 Vejle BK 2 - 1 BK Frem
1982 Boldklubben af 1893 3-3, 1-0 Boldklubben 1903
1983 Odense BK 3 - 0 Boldklubben 1901
1984 Lyngby BK 2 - 1 KB (Kjøbenhavns BK)
1985 Lyngby BK 3 - 2 Esbjerg fB
1986 Boldklubben 1903 2 - 1 Ikast FS
1987 Aarhus GF 3 - 0 Aalborg BK
1988 Aarhus GF 2 - 1 Brøndby IF
1989 Brøndby IF 6 - 3 Ikast FS
1990 Lyngby BK 0-0, 6-1 Aarhus GF
1991 Odense BK 0-0, 0-0 (pen 4:3) Aalborg BK
1992 Aarhus GF 3 - 0 Boldklubben 1903
1993 Odense BK 2 - 0 Aalborg BK
1994 Brøndby IF 0-0 (pen 3:1) Næstved BK
1995 FC København 5 - 0 Akademisk BK
1996 Aarhus GF 2 - 0 Brøndby IF
1997 FC København 2 - 0 Ikast FS
1998 Brøndby IF 4 - 1 FC København
1999 Akademisk BK 2 - 1 Aalborg BK
2000 Viborg FF 1 - 0 Aalborg BK
2001 Silkeborg IF 4 - 1 Akademisk BK
2002 Odense BK 2 - 1 FC København
2003 Brøndby IF 3 - 0 FC Midtjylland
2004 FC København 1 - 0 Aalborg BK
2005 Brøndby IF 3 - 2 FC Midtjylland
2006 Randers FC 1 - 0 Esbjerg fB
2007 Odense BK 2 - 1 FC København
2008 Brøndby IF 3 - 2 Esbjerg fB
2009 FC København 1 - 0 Aalborg BK
2010 FC Nordsjælland 2 - 0 FC Midtjylland
2011 FC Nordsjælland 3 - 2 FC Midtjylland
2012 FC København 1 - 0 AC Horsens
2013 Esbjerg fB 1 - 0 Randers FC
2014 Aalborg BK 4 - 2 FC København
2015 FC København 3 - 2 FC Vestsjælland
2016 FC København 2 - 1 Aarhus GF
2017 FC København 3 - 1 Brøndby IF
2018 Brøndby IF 3 - 1 Silkeborg IF
2019 FC Midtjylland 1-1 (pen:4-3) Brøndby IF
2020 SønderjyskE 2-0 Aalborg BK
2021 Randers FC 4 - 0 SønderjyskE
  • (pen), penalti jaurtiketak.

IrabazleakAldatu

Taldeak Garaipenak Urteak
FC København
(FCK (8), BK 1903 (2), KB (1))
11 1969, 1979, 1986, 1995, 1997, 2004, 2009, 2012, 2015, 2016, 2017
Aarhus GF 9 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992, 1996
Brøndby IF 7 1989, 1994, 1998, 2003, 2005, 2008, 2018
Vejle BK 6 1958, 1959, 1972, 1975, 1977, 1981
Odense BK 5 1983, 1991, 1993, 2002, 2007
Randers FC 5 1967, 1968, 1973, 2006, 2021
Lyngby BK 3 1984, 1985, 1990
Esbjerg fB 3 1964, 1976, 2013
Aalborg BK 3 1966, 1970, 2014
B 1909 2 1962, 1971
BK Frem 2 1956, 1978
FC Nordsjælland 2 2010, 2011
hainbat 1 B 1913 (1963), Vanløse IF (1974), Hvidovre IF (1980), Akademisk BK (1999),
Viborg FF (2000), Silkeborg IF 2001), FC Midtjylland (2019), SønderjyskE (2020)

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu