Daniar superliga

Daniar superliga Danimarkako futbol txapelketa nagusia da. 1991. urtean sortu zen aurrez zegoen Danimarkako Lehen maila ordezkatuz, honek Bigarren Mundu Gerra aurretik zeuden Danimarkako hainbat txapelketa ordezkatu zituen bezala. Aurreko ligako hamar talde onenek osatu zuten Superliga berria. Gaur egun 12 taldek hartzen dute parte. Azken bi taldeak Lehen mailara jeisten dira eta talde onenak UEFAko Txapeldunen ligan parte hartzen du.

Daniar superliga
Superligaen
Antolatzailea Dansk Boldspil-Union
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1912
1991 (Superliga)
Eremua  Danimarka
Taldeak 14
Maila 1
Jeitsiera 1. Division
Garaipen gehien FC København (35 Liga)
Txapelduna FC Midtjylland (2019-20)
Webgunea www.superliga.dk
BK Frem eta Akademisk BK taldeen arteko partida, 1940an.
FC København da garaipen gehien lortu dituen taldea.
FC København eta Brøndby IF taldeen arteko partida.
FC Nordsjælland 2012ko liga garaipena ospatzen.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
København
35 Liga
     
 
 
 
Brøndby
10 Liga
     
 
 
 
B.93
9 Liga
     
 
 
 
Akademisk
9 Liga

PalmaresaAldatu

Historian izan diren txapelketa guztiak kontutan hartuta hau da palmaresa:

Taldea Garaipenak Urteak
FC København
KB (15), BK 1903 (7), FCK (12)
35 1913, 1914, 1917, 1918, 1920, 1922, 1924, 1925, 1926, 1932, 1938, 1940, 1948, 1949, 1950, 1953, 1968, 1969, 1970, 1974, 1976, 1980, 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019
Brøndby IF 10 1985, 1987, 1988, 1990, 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005
B.93 (Boldklubben af 1893) 9 1916, 1917, 1929, 1930, 1934, 1935, 1939, 1942, 1946
AB (Akademisk BK) 9 1919, 1921, 1937, 1943, 1945, 1947, 1951, 1952, 1967
BK Frem 6 1923, 1931, 1933, 1936, 1941, 1944
Esbjerg fB 5 1961, 1962, 1963, 1965, 1979
Vejle BK 5 1958, 1971, 1972, 1978, 1984
Aarhus GF 5 1955, 1956, 1957, 1960, 1986
AaB (Aalborg BK) 4 1995, 1999, 2008, 2014
Hvidovre IF 3 1966, 1973, 1981
Odense BK 3 1977, 1982, 1989
FC Midtjylland 3 2015, 2018, 2020
Boldklubben 1909 2 1959, 1964
Køge BK 2 1954, 1975
Lyngby BK 2 1983, 1992
Silkeborg IF 1 1994
Herfølge BK 1 2000
FC Nordsjælland 1 2012

Hasierako Txapelketak (1912-1945)Aldatu

1912-13 denboraldian txapelketa nazionalak jokatzen hasi zirenetik 1945 arte egon ziren txapelketak.

Danimarkako Futbol Txapelketa Nazionala

Urtea Irabazlea
1912-13 KB (Kjøbenhavns BK)
1913-14 KB (Kjøbenhavns BK)
1914-15 ez jokatua
1915-16 B.93 (Boldklubben af 1893)
1916-17 KB (Kjøbenhavns BK)
1917-18 KB (Kjøbenhavns BK)
1918-19 AB (Akademisk BK)
1919-20 Boldklubben 1903
1920-21 AB (Akademisk BK)
1921-22 KB (Kjøbenhavns BK)
1922-23 BK Frem
1923-24 Boldklubben 1903
1924-25 KB (Kjøbenhavns BK)
1925-26 Boldklubben 1903
1926-27 B.93 (Boldklubben af 1893)

Danimarkako Txapelketa

Urtea Irabazlea
1927-28 irabazle gabe
1928-29 B.93 (Boldklubben af 1893)

Liga Txapelketa

Urtea Irabazlea
1929-30 B.93 (Boldklubben af 1893)
1930-31 BK Frem
1931-32 KB (Kjøbenhavns BK)
1932-33 BK Frem
1933-34 B.93 (Boldklubben af 1893)
1934-35 B.93 (Boldklubben af 1893)
1935-36 BK Frem
1936-37 AB (Akademisk BK)
1937-38 Boldklubben 1903
1938-39 B.93 (Boldklubben af 1893)
1939-40 KB (Kjøbenhavns BK)

Gerra garaiko txapelketak

Urtea Irabazlea
1940-41 BK Frem
1941-42 B.93 (Boldklubben af 1893)
1942-43 AB (Akademisk BK)
1943-44 BK Frem
1944-45 AB (Akademisk BK)

Danimarkako Lehen maila (1945-1990)Aldatu

1945 eta 1990 artean Danimarkako Futbol Txapelketa nagusia izan zen. Superliga Daniarra sortzearekin batera Bigarren maila izatera pasa zen.

Urtea Irabazlea
1945-46 B.93 (Boldklubben af 1893)
1946-47 AB (Akademisk BK)
1947-48 KB (Kjøbenhavns BK)
1948-49 KB (Kjøbenhavns BK)
1949-50 KB (Kjøbenhavns BK)
1950-51 AB (Akademisk BK)
1951-52 AB (Akademisk BK)
1952-53 KB (Kjøbenhavns BK)
1953-54 Køge BK
1954-55 Aarhus GF
1955-56 Aarhus GF
1956-57 Aarhus GF
1958 Vejle BK
1959 Boldklubben 1909
1960 Aarhus GF
1961 Esbjerg fB
1962 Esbjerg fB
1963 Esbjerg fB
1964 Boldklubben 1909
1965 Esbjerg fB
1966 Hvidovre IF
1967 AB (Akademisk BK)
1968 KB (Kjøbenhavns BK)
Urtea Irabazlea
1969 Boldklubben 1903
1970 Boldklubben 1903
1971 Vejle BK
1972 Vejle BK
1973 Hvidovre IF
1974 KB (Kjøbenhavns BK)
1975 Køge BK
1976 Boldklubben 1903
1977 Odense BK
1978 Vejle BK
1979 Esbjerg fB
1980 KB (Kjøbenhavns BK)
1981 Hvidovre IF
1982 Odense BK
1983 Lyngby BK
1984 Vejle BK
1985 Brøndby IF
1986 Aarhus GF
1987 Brøndby IF
1988 Brøndby IF
1989 Odense BK
1990 Brøndby IF

Daniar superligaAldatu

1991. urtean sorturiko Liga. 1995 urterarte Udazkeneko eta Udaberriko sasoietan banatzen zen. Udazkenekoan 10 taldek hartzen zuten parte eta azkenengo biek maila galtzen zuten. Ondoren udaberriko sasoian berriz zerotik hasten ziren zortzi taldeak. 1995-96an Europako gainontzeko ligen antzeko sistema erabiltzea erabaki zen.

DenboraldiakAldatu

Urtea Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzaile nagusia/k (golak)
1991 Brøndby IF 26 Lyngby BK 24   Bent Christensen (11)
1991-92 Lyngby BK 32 Boldklubben 1903 29   Peter Møller (17)
1992-93 FC København 32 Odense BK 31   Peter Møller (22)
1993-94 Silkeborg IF 31 FC København 29   Søren Frederiksen (18)
1994-95 AaB (Aalborg BK) 31 Brøndby IF 29   Erik Bo Andersen (24)
1995-96 Brøndby IF 67 Aarhus GF 66   Thomas Thorninger (20)
1996-97 Brøndby IF 68 Vejle BK 54   Miklos Molnar (26)
1997-98 Brøndby IF 76 Silkeborg IF 63   Ebbe Sand (28)
1998-99 AaB (Aalborg BK) 64 Brøndby IF 61   Heine Fernandez (23)
1999-2000 Herfølge BK 56 Brøndby IF 54   Peter Lassen (16)
2000-01 FC København 63 Brøndby IF 58   Peter Graulund (21)
2001-02 Brøndby IF 69 FC København 69   Peter Madsen,   Kaspar Dalgas (22)
2002-03 FC København 61 Brøndby IF 56   Søren Frederiksen,   Jan Kristiansen (18)
2003-04 FC København 68 Brøndby IF 67   Steffen Højer,   Mwape Miti
  Mohamed Zidan,   Tommy Bechmann (19)
2004-05 Brøndby IF 69 FC København 57   Steffen Højer (20)
2005-06 FC København 73 Brøndby IF 67   Steffen Højer (16)
2006-07 FC København 76 FC Midtjylland 63   Rade Prica (19)
2007-08 AaB (Aalborg BK) 71 FC Midtjylland 62   Jeppe Curth (17)
2008-09 FC København 74 Odense BK 69   Morten Nordstrand,   Marc Nygaard (22)
2009-10 FC København 68 Odense BK 59   Peter Utaka (18)
2010-11 FC København 81 Odense BK 55   Dame N'Doye (25)
2011-12 FC Nordsjælland 68 FC København 66   Dame N'Doye (18)
2012-13 FC København 65 FC Nordsjælland 60   Andreas Cornelius (18)
2013-14 AaB (Aalborg BK) 62 FC København 56   Thomas Dalgaard (18)
2014-15 FC Midtjylland 68 FC København 64   Martin Pušić (15)
  Mads Hvilsom (15)
2015-16 FC København 71 SønderjyskE 62   Lukas Spalvis (18)
2016-17 FC København 84 Brøndby IF 62   Marcus Ingvartsen (22)
2017-18 FC Midtjylland 85 Brøndby IF 81   Pål Alexander Kirkevold (22)
2018-19 FC København 82 FC Midtjylland 71   Robert Skov (29)
2019-20 FC Midtjylland 78 FC København 61   Kamil Wilczek (17)

Palmaresa (1991-2017)Aldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC København 13 1993, 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2016, 2017, 2019
Brøndby IF 6 1991, 1996, 1997, 1998, 2002, 2005
AaB (Aalborg BK) 4 1995, 1999, 2008, 2014
FC Midtjylland 3 2015, 2018, 2020
Lyngby BK 1 1992
Silkeborg IF 1 1994
Herfølge BK 1 2000
FC Nordsjælland 1 2012

EstatistikakAldatu

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu