Chiquetete

abeslari espainiarra

Antonio José Cortés Pantoja, ezizen artistikoz Chiquetete (Algeciras, Cádizko probintzia, 1948ko uztailaren 26a - Sevilla, 2018ko abenduaren 16a) espainiar flamenko abeslari bat izan zen. Isabel Pantoja eta Sylvia Pantoja abeslari folklorikoen lehengusua zen.

Chiquetete
Bizitza
Izen osoaAntonio José Cortés Pantoja
JaiotzaAlgeciras1948ko uztailaren 26a
Herrialdea Espainia
HeriotzaSevilla2018ko abenduaren 16a (70 urte)
Heriotza modua: bihotz-biriketako geldialdia
Familia
Ezkontidea(k)Raquel Bollo (en) Itzuli  (1995 -  2003)
Hezkuntza
Hizkuntzakgaztelania
Jarduerak
Jarduerakabeslaria eta estudioko musikaria
Izengoitia(k)Chiquetete eta Antonio Cortes "Chiquetete"
Genero artistikoaflamenkoa
Sevillanak
balada
Musika instrumentuaahotsa

IMDB: nm2703747 Spotify: 186iv7Lukl7diiiPyOiRln iTunes: 28177750 Last fm: Chiquetete Musicbrainz: 352310d0-3261-48cf-a211-4f50f6fd5b2b Songkick: 422804 Discogs: 1202619 Edit the value on Wikidata

DiskografiaAldatu

  • Gitano yo he nacío (1977)
  • Amada, amante (1977)
  • Triana despierta (1979)
  • Altozano (1980)
  • Tú y yo (1981)
  • Aprende a soñar (1982) - Disco de Platino en España
  • Ser amante (1983) - Disco de Platino en España
  • Eres mía (1984) - Disco de Oro en España
  • Bohemio en el amor (1986)
  • Madrugada (1987)
  • Sevilla sin tu amor (1988)
  • Canalla (1989)
  • Profesor de sueños (1991)
  • Torero de las estrellas (1992)
  • Por un beso (1993)
  • Sigo siendo río (1995)
  • Grandes Éxitos (1995)
  • Y quién puede ser (2000)
  • Andaluz (2002)
  • Como la marea (2004)
  • La magia de una voz (2017)