Ireki menu nagusia

CONCACAF Txapeldunen Liga

CONCACAF Txapeldunen Liga (ingelesez, CONCACAF Champions League) Ipar eta Erdialdeko Amerika eta Karibe aldeko estatuen artean jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 1962an abiatu zen CONCACAF Txapeldunen Kopa izenarekin eta 2008an Europako txapelketaren itxura hartu zuen ligaxka fasea sortuz. Gaur egun txapelketaren irabazleak FIFAren Kluben arteko Munduko Kopa jokatzen du.

CONCACAF Txapeldunen Liga
Liga de Campeones de la Concacaf
Antolatzailea CONCACAF
Sorrera 1962
Eremua Ipar Amerika
Erdialdeko Amerika
Karibea
Taldeak 16
Garaipen gehien Mexiko América (7 Kopa)
Txapelduna Mexiko Guadalajara (2018)
Webgunea www.concacaf.com

Txapelketako irabazleari ez zaio hurrengo urteko txapelketarako posturik gordetzen.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Club América
7 Kopa
     
 
 
 
Cruz Azul
6 Kopa
     
 
 
 
Pachuca
5 Kopa

PalmaresaAldatu

CONCACAF Txapeldunen Kopa (1962-2008)Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
1962   CD Guadalajara 1-0, 5-0   CSD Comunicaciones
1963   Racing Haïtien   CD Guadalajara
1964-66 ez jokatua
1967   Alianza FC 1-2, 3-0   CRKSV Jong Colombia
1968   Deportivo Toluca FC
1969   Cruz Azul FC 0-0, 1-0   CSD Comunicaciones
1970   Cruz Azul FC
1971   Cruz Azul FC ligaxka   LD Alajuelense
1972   CD Olimpia 0-0, 2-0   SV Robinhood
1973   SV Transvaal -⁴
1974   CSD Municipal 2-1, 2-1   SV Transvaal
1975   Club Necaxa 2-0, 1-1   SV Transvaal
1976   CD Aguila 6-1, 2-1   SV Robinhood
1977   Club América 1-0, 0-0   SV Robinhood
1978   Universidad de Guadalajara
  CSD Comunicaciones
  Defence Force FC
-⁵
1979   CD FAS 1-1, 7-1   CRKSV Jong Colombia
1980   UNAM ligaxka   Pumas de la Universidad
1981   SV Transvaal 1-0, 1-1   CD Atlético Marte
1982   UNAM 0-0, 3-2   SV Robinhood
1983   CF Atlante 1-1, 5-0   SV Robinhood
1984   Violette AC -⁶
1985   Defence Force FC 2-0, 0-1   CD Olimpia
1986   LD Alajuelense 4-1, 1-1   SV Transvaal
1987   Club América 1-1, 2-0   Defence Force FC
1988   CD Olimpia 2-0, 2-0   Defence Force FC
1989   UNAM 1-1, 3-1   FC Pinar del Río
1990   Club América 2-2, 6-0   FC Pinar del Río
1991   Puebla FC 3-1, 1-1   Police FC
1992   Club América 1-0   LD Alajuelense
1993   Deportivo Saprissa ligaxka   Club León
1994   Cartaginés 3-2   CF Atlante
1995   Deportivo Saprissa ligaxka   CSD Municipal
1996   Cruz Azul FC ligaxka   Club Necaxa
1997   Cruz Azul FC 5-3   Los Angeles Galaxy
1998   D.C. United 1-0   Deportivo Toluca FC
1999   Club Necaxa 2-1   LD Alajuelense
2000   Los Angeles Galaxy 3-2   CD Olimpia
2001 ez jokatua
2002   CF Pachuca 1-0   Monarcas Morelia
2003   Deportivo Toluca FC 3-3, 2-1   Monarcas Morelia
2004   LD Alajuelense 1-1, 4-0   Deportivo Saprissa
2005   Deportivo Saprissa 2-0, 1-2   UNAM
2006   Club América 0-0, 2-1   Deportivo Toluca FC
2007   CF Pachuca 2-2, 0-0 (pen:7-6)   CD Guadalajara
2008   CF Pachuca 1-1, 2-1   Deportivo Saprissa
  • (pen), penalti jaurtiketak.
  • ¹ Guadalajara ez aurkezteagatik bihurtu zen txapeldun Racing Club Haïtien.
  • ² 1968an Toluca izan zen txapelduna beste finalerdiko talde biak (Aurora eta Transvaal) txapelketatik egotziak izan zirelako.
  • ³ 1970an Cruz Azul izan zen txapelduna beste final erdikobi taldeek (Saprissa eta Transvaal) partida jokatzeari uko egin ziotelako.
  • ⁴ 1973an Transvaal izan zen txapelduna beste finalerdiko bi taldeek (Saprissa eta Alajuelense) partida jokatzeari uko egin ziotelako.
  • ⁵ 1978ko azken partidetarako datak adostea ezinezkoa izan zenez Universidad de Guadalajara, Comunicaciones eta Defense Force txapeldun izendatuak izan ziren.
  • ⁶ 1984an Violette izan zen txapelduna beste finalerdiko bi taldeek (Guadalajara eta New York Pancyprian) partida jokatzeko datak adostu ez zituztelako.

CONCACAF Txapeldunen Liga (2009- )Aldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
2009   CF Atlante 2-0, 0-0   Cruz Azul FC
2010   CF Pachuca 2-1, 0-1⁷   Cruz Azul FC
2011   CF Monterrey 2-2, 1-0   Real Salt Lake
2012   CF Monterrey 2-0, 1-2   Club Santos Laguna
2013   CF Monterrey 0-0, 4-2   Club Santos Laguna
2014   Cruz Azul FC 0-0, 1-1⁷   Deportivo Toluca FC
2015   Club América 1-1, 4-2   Montréal Impact
2016   Club América 2-0, 2-1   Tigres UANL
2017   CF Pachuca 1-1, 1-0   Tigres UANL
2018   CD Guadalajara 3-3 (pen:4-2)   Toronto FC
  • ⁷ Kanpoko golaren balioak erabaki zuen txapelduna 2010 eta 2014an.

GaraipenakAldatu

TaldekaAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
  Club América 7 1977, 1987, 1990, 1992, 2006, 2015, 2016
  Cruz Azul FC 6 1969, 1970, 1971, 1996, 1997, 2014
  CF Pachuca 5 2002, 2007, 2008, 2010, 2017
  UNAM 3 1980, 1982, 1989
  Deportivo Saprissa 3 1993, 1995, 2005
  CF Monterrey 3 2011, 2012, 2013
  SV Transvaal 2 1973, 1981
  Defence Force FC 2 1978, 1985
  CD Olimpia 2 1972, 1988
  Club Necaxa 2 1975, 1999
  Deportivo Toluca FC 2 1973, 2003
  LD Alajuelense 2 1986, 2004
  CF Atlante 2 1983, 2009
  CD Guadalajara 2 1962, 2018
  Racing Haïtien 1 1963
  Alianza FC 1 1967
  CSD Municipal 1 1974
  CD Aguila 1 1976
  Club Universidad de Guadalajara 1 1978
  CSD Comunicaciones 1 1978
  CD FAS 1 1979
  Violette AC 1 1984
  Puebla FC 1 1991
  CS Cartaginés 1 1994
  D.C. United 1 1998
  Los Angeles Galaxy 1 2000

HerrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Mexiko 32
  Costa Rica 6
  El Salvador 3
  Surinam 2
  Trinidad eta Tobago 2
  Honduras 2
  Haiti 2
  Guatemala 2
  AEB 2

Ikus, gaineraAldatu