Ireki menu nagusia

Bilbao Bizkaia Night Marathon


Bilbao Bizkaia Night Marathon (euskaraz: Bilbao Bizkaia gau maratoia), Bilbon 2009ko urriaren 24an lehen aldiz antolatutako gau maratoia da. Europan antolatutako gaueko lehen maratoia izan zen.

Bilbao Bizkaia Night Marathon
Sorrera 2009 (gizonezkoak)
2014 (emakumezkoak)
Tokia Bilbo (Bizkaia)
Modalitatea maratoia
Distantzia 42,195 km
Garaipen gehien Gizonezkoak:
Kenya Pharis Kimani (2)
Emakumezkoak:
hainbat (1)
Errekorrak Gizonezkoak (2011):
2:08:21 Maroko Abdellah Taghrafet
Emakumezkoak (2017):
2:47:07 Kenya Mercy Jepkangor
Txapeldunak Gizonezkoak (2018):
Etiopia Fikre Bekele
Emakumezkoak (2018):
Kenya Jacqueline Nyetipei
Webgunea www.edpbilbaomarathon.com

IbilbideaAldatu

Maratoiaren lehen edizioa Guggenheim museoaren ondotik hasi zen arratsaldeko 20.15etan eta Bilboko hainbat kale eta etorbide, Getxo, Erandio eta Leioa zeharkatu ostean, leku berdinean amaitu zen gaueko 22.30ak inguruan.

2013 artean emakumezkoen maratoi erdia korritu zuten.

PalmaresaAldatu

Urtea Gizonezkoak Denbora Emakumezkoak Denbora
2009   Thompson Cherogony 2:14:08
2010   Samwell Kalya 2:19:48
2011   Abdellah Taghrafet 2:08:21
2012   Tewpdros Zewdru Asfan 2:18:07
2013   Abrar Shifa Suleman 2:21:44
2014[1]   Pharis Kimani 2:17:02   Tiruwork Mekonnen 2:51:41
2015[2]   Moses Gaikarira 2:14:59   Beatrice Jepchumba 2:52:09
2016[3]   Pharis Kimani 2:17:16   Dolores Marco 2.49:38
2017[4]   Eliud Kibet Too 2:18:26   Cheburet Mercy Jepkangor 2:47:07
2018[5]   Fikre Bekele Tefera 2:17:01   Jacqueline Nyetipei Kiplimo 2:47:32

ErreferrentziakAldatu

  1. (Gaztelaniaz) «Pharis Kimani y Tiruwork Mekonnen ganan el VI Bilbao Night Marathon» El Desmarque Bizkaia - Todo el deporte, al minuto . Noiz kontsultatua: 2017-12-30.
  2. «Los kenianos Gaikarira y Jepchumba ganan el maratón nocturno de Bilbao» Mundo Deportivo . Noiz kontsultatua: 2017-12-30.
  3. (Gaztelaniaz) «Pharis Kimani y Dolores Marco ganan la maratón nocturna de Bilbao» www.efe.com . Noiz kontsultatua: 2017-12-30.
  4. Vasca, EiTB Radio Televisión Pública «Eliud Too eta Mercy Jepkangor, Bilboko Gau Maratoiaren irabazleak» www.eitb.eus . Noiz kontsultatua: 2018-10-21.
  5. «Bekele y Nyetipei ganan el maratón nocturno de Bilbao» Mundo Deportivo . Noiz kontsultatua: 2018-10-21.

Kanpo loturakAldatu