Ayşe Kulin

Ayşe Kulin (1941eko abuztuaren 26a, Istanbul, Turkia) emakume idazle eta kazetari turkiar ezaguna da.

Ayşe Kulin
Aysekulin.jpg
Unicef.png
UNICEFen borondate oneko enbaxadorea

Bizitza
JaiotzaIstanbul1941eko abuztuaren 26a (80 urte)
Herrialdea Turkia
Hezkuntza
HeziketaRobert College (en) Itzuli
Hizkuntzakturkiera
Jarduerak
Jarduerakeleberrigilea, zutabegilea, ipuingilea, autorea, idazlea, kazetaria eta gidoilaria
Enplegatzailea(k)Haurren Laguntzarako Nazio Batuen Funtsa
Lan nabarmenakNefes Nefese (en) Itzuli
Genero artistikoaProsa
Sinesmenak eta ideologia
Erlijioaislama
IMDB: nm1761035 Edit the value on Wikidata

BiografiaAldatu

Literaturan graduatu zen Arnavutköyren American College for Girls erakundean, gaur egun Robert College of Istanbul.1962 eta 1968 artean, London School of Economicsen, soziologia ikasi zuen. 1984 ipuin bilduma plazaratu zuen: Güneşe dön yûzünü. Eta 1987an bere lehen filma: Bir kirik bebek; gidoia berea zen. Fil horrek Turkiako Kultura Ministerioaren saria jaso zuen. 1989an, Ayaşlı ile Kiracıları lanak Antzerki eta Telebista Idazleen Elkarteak ematen duen Zuzendari Artistikoaren Onenaren saria jaso zuen. Batez ere ipuinak, gidoiak eta eleberriak idatzi ditu.

BibliografiaAldatu

  • Güneşe Dön Yüzünü, 1984
  • Bir Tatlı Huzur, 1996
  • Adı: Aylin, 1997
  • Geniş Zamanlar, 1998
  • Foto Sabah Resimleri, 1998
  • Sevdalinka, 1999
  • Füreya, 2000
  • Köprü, 2001
  • Nefes Nefese, 2002
  • İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, 2002
  • Babama, 2002
  • Kardelenler, 2004
  • Gece Sesleri, 2004
  • Bir Gün, 2005
  • Bir Varmış Bir Yokmuş, 2007
  • Veda, 2008
  • Sit Nene`nin Masalları, 2008
  • Umut, 2008
  • Taş Duvar Açık Pencere, 2009
  • Türkan, 2009
  • Hayat – Dürbünümde Kırk Sene (1941–1964), 2011
  • Hüzün – Dürbünümde Kırk Sene (1964–1983), 2011
  • Gizli Anların Yolcusu, 2011
  • Bora'nın Kitabı, 2012
  • Dönüş, 2013
  • Hayal, 2014
  • Handan, 2014
  • Tutsak Güneş, 2016

ErreferentziakAldatu

Kanpo estekakAldatu