Armeniako futbol liga


Armeniako futbol liga (armenieraz Բարձրագույն Խումբ, Armeniako Premier Liga) Armenian jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. 1992an abiatu zen Sobietar Batasuna desegin ondoren eta FC Pyunik da txapelketa gehien irabazi dituena, 10 jarraian irabazi baitzituen.

Armeniako futbol liga
Բարձրագույն Խումբ
Antolatzailea Armeniako Futbol Federazioa
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Armenia
Taldeak 9
Garaipen gehien Pyunik (11 Liga)
Txapelduna Alashkert (2020-21)
Webgunea www.ffa.am

1936 eta 1991 artean Sobietar Batasuneko eskualdeko liga bat baino ez zen. Hala ere aipatu behar da 1973an Ararat Yerevan Sobietar Batasuneko Futbol Ligako txapelduna izan zela, beste talde armeniarrek lortu ez zutena.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Pyunik
11 Liga
     
 
 
 
Shirak
4 Liga
     
 
 
 
Alashkert
4 Liga

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992*¹ Shirak eta
Homenetmen (Kilikia)
37 - -   Vahe Yaghmuryan (31)
1993 Ararat Yerevan 51 Shirak 49   Andranik Hovsepyan (26)
  Gegham Hovhannisyan (26)
1994 Shirak 52 Homenetmen (Kilikia) 47   Arsen Avetisyan (39)
1995 trantsizio urtea
1995-96 Kilikia 60 Shirak 51   Arayik Adamyan (28)
1996-97 Kilikia 59 Ararat Yerevan 52   Arsen Avetisyan (24)
1997 Yerevan 43 Shirak 41   Artur Petrosyan (18)
1998 Araks Ararat 42 Shirak 39   Ara Hakobyan (20)
1999 Shirak 73 Ararat Yerevan 72   Shirak Sarikyan (21)
2000 Araks Ararat 61 Ararat Yerevan 59   Ara Hakobyan (21)
2001 Pyunik 53 Zvartnots-AAL 48   Arman Karamyan (21)
2002 Pyunik 59 Shirak 51   Arman Karamyan (36)
2003 Pyunik 74 Banants 66   Ara Hakobyan (45)
2004 Pyunik 71 Mika 55   Edgar Manucharyan (21)
  Galust Petrosyan (21)
2005 Pyunik 38 Mika 35   Nshan Erzrumyan (18)
2006 Pyunik 73 Banants 57   Aram Hakobyan (25)
2007 Pyunik 57 Banants 52   Markos Piñeiro Pizelli (22)
2008*² Pyunik 59 Ararat Yerevan 59   Markos Piñeiro Pizelli (17)
2009 Pyunik 65 Mika 58   Artur Kocharyan (15)
2010 Pyunik 65 Banants 64   Markos Piñeiro Pizelli (16)
  Gevorg Ghazaryan (16)
2011 Ulisses 53 Gandzasar Kapan 46   Bruno Correa (16)
2012 trantsizio urtea
2012-13 Shirak 88 Mika 79   Norayr Gyozalyan (21)
2013-14 Banants 50 Shirak 47   Mihran Manasyan (13)
2014-15 Pyunik 61 Ulisses 50   Jean-Jacques Bougouhi (21)
  Cesar Romero (21)
2015-16 Alashkert 55 Shirak 52   Mihran Manasyan (13)
2016-17 Alashkert 64 Gandzasar Kapan 57   Artak Edigaryan (13)
2017-18 Alashkert 50 Banants 44   Artak Edigaryan (12)
  Gegham Harutyunyan (12)
2018-19 Ararat-Armenia 61 Pyunik 60   Jonel Désiré (17)
2019-20 Ararat-Armenia 52 Noah 48   Mory Kone (23)
2020-21 Alashkert 46 Noah 41   Jonel Désiré (8)
  Yusuf Otubanjo (8)
  • ¹ 1992an lehenengo bi taldeek puntuetan berdinduta bukatu zuten eta biak izendatu ziren txapeldun.
  • ² 2008an lehenengo bi taldeek puntuetan berdinduta bukatu zuten. bien arteko txapelduna erabakitzeko elkarren aurkako partida jokatu zuten eta Pyuniken luzapenean 2-1 irabazi zion Ararat Yerevani.

GaraipenakAldatu

Taldea Goaraipenak Urteak
FC Pyunik 11 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2014-15
FC Shirak 4 1992, 1994, 1999, 2012-13
Alashkert FC 4 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2020-21
Kilikia FC 3 1992, 1995-96, 1996-97
Araks Ararat FC 2 1998, 2000
FC Ararat-Armenia 2 2018-19, 2019-20
FC Ararat Yerevan 1 1993
FC Yerevan 1 1997
Ulisses FC 1 2011
FC Banants 1 2013-14

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu