Alsaziako Tourra

Alsaziako Tourra Cycling (road) pictogram.svg
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera2004
Ekitaldi kopurua16 (urtea: 2019)
Aldizkotasunaurterokoa (Uzt)
MotaKirol lehiaketa errepikakor
HerrialdeaFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
Palmaresa
Azken garaileaGBR Thomas Pidcock
Dokumentazioa Wikidata-logo S.svg

Alsaziako Tourra (ofizialki frantsesez: Tour Alsace) Frantziako Alsazia eskualdean uztaila hasieran hasi eta, batzuetan, abuztu amaieraraino hedatzen den txirrindularitza lasterketa profesionala izan zen.

2004an sortua, 2006 arte amateur mailako proba bat zen. 2007an UCI Europe Tourreko zirkuitu profesionalera batu zen, 2.2 mailan.

2008, 2009 eta 2011ko edizioetan lehen etapa Sausheimen ospatu zen taldekako erlojupeko bat izan zen, sailkapen nagusirako kontutan hartzen ez zena, erakusketako eta ez ofizialtzat hartzen delarik. Edizio profesionaletan bost etapa izan ditu, erakusketako hasierako etapa kontutan hartu gabe.

PalmaresaAldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
lasterketa amateurrak
2004  Stéphan Ravaleu  Jérome Chevallier  Olivier Grammaire
2005  Alexandr Sabalin  Thijs Zonneveld  Julien Guiborel
2006  Johannes Fröhlinger  Alexandre Pliuschin  Nicolas Reynaud
lasterketa profesionalak
2007  Benoît Luminet  Paul Moucheraud  Giuseppe Ribolzi
2008  Robert Bengsch  Hannes Blank  Steve Houanard
2009  Simon Zahner  Lubomír Petruš  Frederik Wilmann
2010  Wilco Kelderman  Hubert Schwab  Nicolas Edet
2011  Thibaut Pinot  Stian Remme  Nikita Novikov
2012  Jonathan Tiernan-Locke  Alexandre Pliuschin  Warren Barguil
2013  Silvio Herklotz  Fernando Orjuela  Philipp Walsleben
2014  Karel Hník  Jack Haig  Jan Hirt
2015  Vegard Stake Laengen  Sam Oomen  Bjørn Tore Hoem
2016  Maximilian Schachmann  Scott Davies  Kilian Frankiny
2017  Lucas Hamilton  Carl Fredrik Hagen  Brandon McNulty
2018  Geoffrey Bouchard  Marc Hirschi  Brandon McNulty
2019  Thomas Pidcock  Michal Schlegel  Jimmy Janssens

Palmaresa herrialdekaAldatu

Herrialdea Garaipenak
  Frantzia 4
  Alemania 4
  Erresuma Batua 2
  MDA 1
  Suitza 1
  Herbehereak 1
  Txekiar Errepublika 1
  Norvegia 1
  Australia 1

Kanpo estekakAldatu