Tool 1990. urtean Los Angeles-en (Kalifornia) sortutako metal progresiboko banda amerikarra da. Taldea osatzen dute hasieratik Maynard James Keenan (ahotsa), Adam Jones (gitarra) eta Danny Carey (bateria). 1995.etik Justin Chancellor baxu moduan aritzen da Paul D'Amour jatorrizko kidea ordezkatuz. Hiru Grammy sariak irabazi dituzte herrialde askotako serranda-bueruetan arituz.

Tool
Tool-live-Paris.jpg
Tool 2006ko abenduaren 10ean Parisen
Tool logo 2006.svg
Datuak
Jatorria Los Angeles, Kalifornia AEB
Musika mota

Metal Progresiboa, Metal,

Metal Alternatiboa
Urteak 1990 - egun
Produkzioa
Diskoetxea(k) Tool Dissectional, Volcano, Zoo
Taldekideak
Maynard James Keenan
Adam Jones
Danny Carey
Justin Chancellor
Lehengo taldekideak
Paul D'Amour
Informazio gehigarria
www.toolband.com
IMDB: nm3075719 Facebook: ToolMusic Twitter: Tool Instagram: toolmusic MySpace: tool Youtube: UC1wUo-29zS7m_Jp-U_xYcFQ Souncloud: officialtool Spotify: 2yEwvVSSSUkcLeSTNyHKh8 iTunes: 140870416 Last fm: Tool Musicbrainz: 66fc5bf8-daa4-4241-b378-9bc9077939d2 Songkick: 521019 Discogs: 87016 Allmusic: mn0000790820 Deezer: 689 Edit the value on Wikidata

Tool 1993.ean agertu ziren Undertow diskarekin heavy metala praktikatzen, geroago 1996.ean metal eszena menperatzeko Ænima diskarekin, bere diska hoberena kritikoen antzera, lirika sakona eta musika experimentala batuz. 2001.ean progresiboan barneratuz Lateralus atera zuten, azkenean 2006.ean 10.000 Days-ekin entzule guztiak bereganatzeko.

Ikus arteak eta filosofia bera ere hartzen dituzte influentzia gisa, talde garrantzitsua bilakatuz metal alternatiboko eszenan.

TaldekideakAldatu

Egungo PartaideakAldatu

  • Maynard James Keenan - ahotsa, teklatu elektronikoa (1990 – egun)
  • Adam Jones - gitarra (1990 – egun)
  • Justin Chancellor - baxua (1996 – egun)
  • Danny Carey - bateria (1990 – egun)

Lehengo PartaideakAldatu

  • Paul D'Amour - baxua (1990 - 1995)

DiskografiaAldatu

Estudioko AlbumakAldatu

  • Undertow (1993, Zoo/BMG/Volcano)
  • Ænima (1996, Zoo/BMG/Volcano)
  • Lateralus (2001, Volcano II/Tool Dissectional)
  • 10,000 Days (2006, Volcano II/Tool Dissectional)
  • Fear Inoculum (2019)

EPAldatu

  • Tool (1991, Toolshed)
  • Opiate (1992, Zoo/BMG/Volcano)

Box setAldatu

  • Salival (2000, Volcano II/Tool Dissectional)

Kanpo estekakAldatu