Ireki menu nagusia

Rutu Modan (hebreeraz: רותו מודן‎; Tel Aviv, 1966ko otsailaren 1a-) komikigile israeldarra da, hebreeraz eta ingelesez lan egiten duena.

Rutu Modan
Rutu Modan 20080318 Salon du livre 4.jpg
Bizitza
Jaiotza Tel Aviv1966ko otsailaren 1a (53 urte)
Herrialdea  Israel
Hezkuntza
Heziketa Bezalel Academy of Art and Design Itzuli
Hizkuntzak hebreera
Jarduerak
Jarduerak komikigilea, artista, idazlea eta ilustratzailea
Enplegatzailea(k) Bezalel Academy of Art and Design Itzuli
Influentziak Winsor McCay
Kidetza Actus Tragicus Itzuli
IMDb nm2155297

1995ean beste komikigile batzuekin batera "Actus Tragicus" izeneko taldea sortu zuten. Bere lanetan, haren herrialdeko gaur egungo gizartearen isla plazaratzen du, arazo politikoa barne.

2005ean "Israel Cultural Excellence Foundation" fundazioak "artista nabarmena" izendatu zioten.

BibliografiaAldatu

"Actus Comics"Aldatu

  • "The Romanian Circus" (1999).
  • "The Panty Killer" (2001).
  • "The Homecoming" (2002).
  • "Energy Blockage" (2004).
  • "Your Number One Fan" (2007).

Eleberri grafikoak eta istorioakAldatu

  • "Exit Wounds" (2006).
  • "Mixed Emotions" (2007).
  • "Jamilti and Other Stories" (2008); Gaztelaniaz "Jamilti y otras historias de Israel" (Sins Entido, 2008).
  • "The Murder of the Terminal Patient" (2008).

HaurrentzatAldatu

  • "Where Is?" (2002).
  • "Dad Runs Away With The Circus" (2004).

Kanpo loturakAldatu

Wikimedia Commonsen badira fitxategi gehiago, gai hau dutenak: Rutu Modan