Ireki menu nagusia

Rugby Pro D2 Frantziako errugbi txapelketaren bigarren maila da, Top 14 Ligaren azpian dagoena. 2000 urtean abiatu zen.

Rugby Pro D2
Antolatzailea Ligue Nationale de Rugby
Sorrera 2000
Eremua  Frantzia
Taldeak 16
Maila 2
Igoera Top 14
Jeitsiera Fédérale 1
Garaipen gehien Frantzia Lyon (3)
Txapelduna Euskal Herria Aviron Bayonnais (2018-19)
Webgunea www.lnr.fr

EgituraAldatu

Frantziako 16 taldek hartzen dute parte txapelketa honetan eta 30 partida jokatzen dituzte elkarren artean. Pro D2 ligako txapeldunak zuzenean lortzen du igoera eta 2 eta 5. postuen artean daudenek igotzeko bigarren postu baten bila play-offak jokatzen dituzte. Azken bi taldeek maila galdu eta Fédérale 1 (3. maila) liga amateurrera jeisten dira.

2017-18 denboraldian aldaketa izan da. Aurreneko seiek garaipenerako play-offak jokatzen dituzte. Irabazleak Top 14-rako igoera lortzen du eta finalistak play-offa jokatzen du Top-14ko azken aurrekoarekin.

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Play-off irabazlea Euskaldunak
2000-01 Montauban - ?
2001-02 Stade Montois Grenoble 9. Aviron Bayonnais
2002-03 Montpellier Brive 6. Aviron Bayonnais
2003-04 Auch Aviron Bayonnais 2. Aviron Bayonnais
2004-05 Toulon - -
2005-06 Stade Montois Albi -
2006-07 Auch Dax -
2007-08 Toulon Stade Montois -
2008-09 Racing 92 Albi -
2009-10 Agen Stade Rochelais -
2010-11 Lyon Bordeaux Bègles -
2011-12 Grenoble Stade Montois -
2012-13 Oyonnax Brive -
2013-14 Lyon Stade Rochelais -
2014-15 Pabe Agen 7. Biarritz Olympique
2015-16 Lyon Aviron Bayonnais 2. Aviron Bayonnais, 8. Biarritz Olympique
2016-17 Oyonnax Agen 5. Biarritz Olympique
Urtea Txapelduna Finalista Euskaldunak (fase erregularrean)
2017-18 Perpignan Grenoble 6. Biarritz Olympique, 8. Aviron Bayonnais
2018-19 Aviron Bayonnais CA Brive 3. Aviron Bayonnais, 8. Biarritz Olympique

Euskal taldeak 2019-20 denboraldianAldatu

Taldea Estadioa Entrenatzailea
         Biarritz Olympique Aguilera   Matthew Clarkin