Ozeaniako Nazioen Kopa

Ozeaniako Nazioen Kopa
Antolatzailea Ozeaniako Futbol Konfederazioa
Lehen ekitaldia 1973
Eremua Ozeania
Parte hartzaileak 11
Garaipen gehien Zeelanda Berria Zeelanda Berria (5)
2016ko txapelduna Zeelanda Berria Zeelanda Berria
Australia eta Zeelanda Berriaren arteko partida.

Asiako Futbol Kopa (ingelesez AFC Asian Cup) Asiako Futbol Konfederazioak (AFC) antolatzen duen selekzio nazionalen arteko futbol txapelketa da.

HistoriaAldatu

1973an antolatu zen lehen aldiz baina jarraipen handirik ez zuen izan harik eta 1996an bi urtean behin egiteari ekin zioten arte. 2004tik aurrera lau uetetik behin egiten da.

2006an Australiak Ozeaniako Futbol Konfederazioa (OFC) utzi zuen eta Asiako Futbol Konfederazioan (AFC) sartu zen. Ordutik aurrera Asiako Futbol Kopan aritzen da.

PalmaresaAldatu

Urtea Antolatzailea Txapelduna Emaitza Finalista Hirugarrena
1973 Zeelanda Berria   Zeelanda Berria 2-0   Tahiti   Kaledonia Berria
1973-1980 ez jokatuak
1980 Kaledonia Berria   Australia 4-2   Tahiti   Kaledonia Berria
1980-1996 ez jokatuak
1996 -   Australia 6-0, 5-0   Tahiti   Zeelanda Berria
  Solomon Uharteak*
1998 Australia   Zeelanda Berria 1-0   Australia   Fiji
2000 Tahiti   Australia 2-0   Zeelanda Berria   Solomon Uharteak
2002 Zeelanda Berria   Zeelanda Berria 1-0   Australia   Tahiti
2004 Australia   Australia 5-1, 6-0   Solomon Uharteak   Zeelanda Berria
2008 -   Zeelanda Berria ligaxka   Kaledonia Berria   Fiji
2012 Salomon Uharteak   Tahiti 1-0   Kaledonia Berria   Zeelanda Berria
2016 Papua Ginea Berria   Zeelanda Berria 0-0 (pen:4-2)   Papua Ginea Berria   Kaledonia Berria
  Solomon Uharteak*
  • (pen), penalti jaurtiketak.
  • 1996 eta 2016an ez zen 3. eta 4. posturako partidarik jokatu.

EmaitzakAldatu

PodiumaAldatu

     
 
 
 
  Zeelanda Berria
1973, 1998, 2002, 2008, 2016
     
 
 
 
  Australia
1980, 1996, 2000, 2004
     
 
 
 
  Tahiti
2012

GaraipenakAldatu

Selekzioa Txapeldun Bigarren Garaipen urteak
  Zeelanda Berria 5 1 1973, 1998, 2002, 2008, 2016
  Australia 4 2 1980, 1996, 2000, 2004
  Tahiti 1 3 2012
  Kaledonia Berria 0 2
  Solomon Uharteak 0 1
  Papua Ginea Berria 0 1

Kanpo estekakAldatu