Moldaviako futbol liga

Moldaviako futbol liga (moldavieraz Divizia Naţională) Moldaviako futbol txapelketa nagusia da. Sobietar Batasuneko Futbol Liga bukatu eta 1992an abiatu zen. Sheriff Tiraspol (15 liga) eta Zimbru Chişinău (8 liga) dira garaipen gehien dituzten taldeak.

Moldaviako futbol liga
Divizia Naţională
Antolatzailea Federaţia Moldovenească de Fotbal
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Moldavia
Taldeak 8
Maila 1
Jeitsiera Divizia "A"
Garaipen gehien Sheriff Tiraspol (18 Liga)
Txapelduna Sheriff Tiraspol (2019)
Webgunea www.fmf.md
Sheriff Tiraspol da garaipen gehien lortu dituena.

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992 Zimbru Chişinău 35 Tiligul-Tiras Tiraspol 35   Serghey Alexandrov (13)
  Oleg Flentea (13)
1992-93 Zimbru Chişinău 50 Tiligul-Tiras Tiraspol 47   Vladimir Kosse (30)
1993-94 Zimbru Chişinău 52 Tiligul-Tiras Tiraspol 49   Vladimir Kosse (24)
1994-95 Zimbru Chişinău 67 Tiligul-Tiras Tiraspol 66   Vladislav Gavriliuc (20)
1995-96 Zimbru Chişinău 81 Tiligul-Tiras Tiraspol 74   Vladislav Gavriliuc (34)
1996-97 Constructorul Chişinău 81 Zimbru Chişinău 70   Serghei Rogaciov (35)
1997-98 Zimbru Chişinău 69 Tiligul-Tiras Tiraspol 59   Serghei Clescenco (25)
1998-99 Zimbru Chişinău 61 Constructorul Chişinău 51   Serghei Rogaciov (21)
1999-2000 Zimbru Chişinău 82 Sheriff Tiraspol 81   Serghei Rogaciov (20)
2000-01 Sheriff Tiraspol 67 Zimbru Chişinău 66   Ruslan Barburos (17)
  David Mujiri (17)
2001-02 Sheriff Tiraspol 67 Nistru Otaci 52   Ruslan Barburos (17)
2002-03 Sheriff Tiraspol 60 Zimbru Chişinău 50   Serghei Dadu (19)
2003-04 Sheriff Tiraspol 65 Nistru Otaci 57   Vladimir Shishelov (15)
2004-05 Sheriff Tiraspol 70 Nistru Otaci 54   Catalin Lichioiu (16)
2005-06 Sheriff Tiraspol 71 Zimbru Chişinău 53   Aliaksei Kuchuk (13)
2006-07 Sheriff Tiraspol 92 Zimbru Chişinău 71   Aliaksei Kuchuk (17)
2007-08 Sheriff Tiraspol 81 Dacia Chişinău 62   Igor Picuşceac (14)
2008-09 Sheriff Tiraspol 78 Dacia Chişinău 63   Oleg Andronic (16)
2009-10 Sheriff Tiraspol 84 Iskra-Stal Rîbniţa 65   Igor Picuşceac (13)
  Jymmy França (13)
2010-11 Dacia Chişinău 92 Sheriff Tiraspol 83   Gheorghe Boghiu (26)
2011-12 Sheriff Tiraspol 81 Dacia Chişinău 77   Wilfried Balima (18)
2012-13 Sheriff Tiraspol 80 Dacia Chişinău 66   Gheorghe Boghiu (16)
2013-14 Sheriff Tiraspol 87 FC Tiraspol 72    Henrique Luvannor (26)
2014-15¹ FC Milsami Orhei 55 Dacia Chişinău 55   Ricardinho (19)
2015-16² Sheriff Tiraspol 65 Dacia Chişinău 65   Danijel Subotić (12)
2016-17² Sheriff Tiraspol 69 Dacia Chişinău 69   Ricardinho (15)
2017³ Sheriff Tiraspol 45 Milsami Orhei 40   Vitalie Damașcan (13)
2018 Sheriff Tiraspol 63 Milsami Orhei 45   Vladimir Ambros (12)
2019 Sheriff Tiraspol 70 Sfântul Gheorghe 53   Yury Kendysh (13)
  • ¹ 2014-15 denboraldian hiru talde puntutan berdinduta gelditu ziren, Milsami Orhei, Dacia Chişinău eta Sheriff Tiraspol, lehenengo biak golen diferentzia berdinarekin gainea, +35. Lehen bien arteko partiden emaitzak erabaki zuen txapelduna.
  • ² 2015-16 eta 2016-17 denboraldiatan ere lehen biak berdinduta gelditu ziren eta haien artean "urrezko partida" jokatu zen. Bietan Sheriff nagusitu zitzaion Daciari, 2017an penalti jaurtiketatan.
  • ³ 2017ko ekitaldiak itzuli bakarra izan zuen. Liga urte naturaletara aldatzea zuen helburu.

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC Sheriff Tiraspol 18 2000-01, 2001-02, 2002-03, 2003-04, 2004-05, 2005-06, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2011-12, 2012-13, 2013-14, 2015-16, 2016-17, 2017, 2018, 2019
FC Zimbru Chişinău 8 1992, 1992-93, 1993-94, 1994-95, 1995-96, 1997-98, 1998-99, 1999-00
Constructorul Chişinău
(FC Tiraspol)
1 1996-97
FC Dacia Chişinău 1 2010-11
FC Milsami Orhei 1 2014-15

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu