Kazakhstango futbol liga

Kazakhstango futbol liga (kazakhera‎z Қазақстан Кубогы) Kazakhstanen jokatzen den futbol txapelketa nagusia da. Sobietar Batasuneko Futbol Liga bukatu eta 1992an izan zuen lehenengo ekitaldia. FC Irtysh, FC Aktobe eta FC Astana bosna garaipenekin dira talderik arrakastatsuenak. Denboraldia otsailean hasi eta azaroan bukatzen da.

Kazakhstango futbol liga
Қазақстан Премьер Лигасы
Kazakhstan Premier Ligak
Antolatzailea Қазақстанның Футбол Федерациясы
Federatsiya Futbola Kazakhstana
Konfederazioa UEFA
Sorrera 1992
Eremua  Kazakhstan
Taldeak 14
Maila 1
Jeitsiera Pervaïa Liga
Garaipen gehien FC Astana (6 Liga)
Txapelduna FC Kairat (2020)
Webgunea www.kpfl.kz

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Astana
6 Liga
     
 
 
 
Irtysh
5 Liga
     
 
 
 
Aktobe
5 Liga

PalmaresaAldatu

Denboraldia Irabazlea Puntuak Bigarrena Puntuak Goleatzailea (golak)
1992 Kairat 37 Arsenal SKIF (Orbadasy) 36   Sergei Kogai (21)
1993 Ansat (Irtysh) 34 Batyr (Ekibastuzets) 30   Aleksandr Shmarikov (28)
1994 Yelimay 47 Ansat (Irtysh) 41   Oleg Litvinenko (20)
1995 Yelimay 67 Taraz 62   Andrei Miroshnichenko (23)
1996 Taraz 76 Irtysh 74   Viktor Antonov (21)
1997¹ Irtysh 56 Taraz 56   Nurken Mazbaev (16)
1998 Yelimay 63 Batyr (Ekibastuzets) 59   Oleg Litvinenko (14)
1999 Irtysh 76 Kyzylzhar 72   Rejepmyrat Agabaýew (24)
2000¹ Zhenis (Astana-64) 74 Kyzylzhar 74   Mendes (21)
2001 Zhenis (Astana-64) 81 Atyrau 70   Arsen Tlekhugov (30)
2002 Irtysh 71 Atyrau 63   Yevgeny Lunev (16)
2003 Irtysh 78 Tobol 76   Andrei Finonchenko (18)
2004 Kairat 83 Irtysh 79   Ulugbek Bakaev (22)
  Arsen Tlekhugov (22)
2005 Aktobe 70 Tobol 69   Murat Tleshev (20)
2006 Astana-64 64 Aktobe 60   Jafar Irismetov (17)
2007 Aktobe 72 Tobol 64   Jafar Irismetov (17)
2008¹ Aktobe 67 Tobol 67   Murat Tleshev (13)
2009 Aktobe 65 Lokomotiv (FC Astana) 60   Murat Tleshev (18)
  Wladimir Baýramow (18)
2010 Tobol 64 Aktobe 63   Ulugbek Bakaev (16)
2011 Shakhter Karagandy 42 Zhetysu 38   Ulugbek Bakaev (18)
2012 Shakhter Karagandy 53 Irtysh 51   Ulugbek Bakaev (14)
2013 Aktobe 47 FC Astana 41   Igor Zenkovich (15)
2014 FC Astana 45 Aktobe 40   Foxi Kéthévoama (15)
2015 FC Astana 46 FC Kairat 45   Gerard Gohou (22)
2016 FC Astana 73 FC Kairat 71   Gerard Gohou (22)
2017 FC Astana 79 FC Kairat 78   Gerard Gohou (24)
2018 FC Astana 77 FC Kairat 62   Marcos Pizzelli (14)
2019 FC Astana 69 FC Kairat 68   Marin Tomasov (19)
  Aderinsola Eseola (19)
2020 Kairat 45 Tobol 38   João Paulo Araújo (12)
  • ¹ 1997an, 2000 eta 2008an lehenengo biek puntutan berdinduta bukatu zutenez bien arteko partida erabakigarria jokatu zen:

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
FC Astana 6 2014, 2015, 2016, 2017, 2015, 2019
FC Irtysh 5 1993, 1997, 1999, 2002, 2003
FC Aktobe 5 2005, 2007, 2008, 2009, 2013
FC Yelimay 3 1994, 1995, 1998
FC Astana-64 3 2000, 2001, 2006
FC Kairat 3 1992, 2004, 2020
FC Shakhter Karagandy 2 2011, 2012
FC Taraz 1 1996
FC Tobol 1 2010

Ikus, gaineraAldatu

Kanpo estekakAldatu