Espainiako Errugbi Superkopa

Espainiako Errugbi Superkopa Espainiako Liga eta Kopako txapeldunek elkarren artean jokatzen duten txapelketa da.

Espainiako Errugbi Superkopa
Supercopa de España de Rugby
Antolatzailea Federación Española de Rugby
Sorrera 2003
Eremua Espainia Espainiar Estatua
Taldeak 2
Garaipen gehien Valladolid RAC (8 Kopa)
Txapelduna Valladolid RAC (2019)
Webgunea www.ferugby.es

HistoriaAldatu

1983an ekitaldi bat izan zen eta FC Barcelonak irabazi zuen. Ez zuen ordea jarraitasunik izan. 2003an abiatu zen gaur egungo txapelketa.

PodiumaAldatu

     
 
 
 
Valladolid
8 Kopa
     
 
 
 
El Salvador
6 Kopa
     
 
 
 
Canoe NC
2 Kopa

PalmaresaAldatu

Urtea Txapelduna Emaitza Finalista
2003 CD El Salvador 23-19 CR Cisneros
2004 CD El Salvador 36-13   Bera Bera RT
2005 CD El Salvador 56-10, 15-30 UE Santboiana
2006 CD El Salvador 36-5, 35-20 UE Santboiana
2007 CD El Salvador 23-13, 35-19 UE Santboiana
2008 Canoe NC 22-15, 20-14 CD El Salvador
2009 Canoe NC 20-15, 24-23 CR Ciencias Sevilla
2010 Valladolid RAC 13-8 CD El Salvador
2011 CR La Vila 24-10 CD El Salvador
2012 Valladolid RAC 26-13   Ordizia RE
2013 Valladolid RAC 14-3   Ordizia RE
2014 Valladolid RAC 18-16 Independiente RC
2015 Valladolid RAC 24-21 CR Cisneros
2016 Valladolid RAC 17-14 CD El Salvador
2017 Valladolid RAC 46-23 U.E. Santboiana
2018 CD El Salvador 24-22 Valladolid RAC
2019 Valladolid RAC 33-18 Alcobendas Rugby

GaraipenakAldatu

Taldea Garaipenak Urteak
Valladolid RAC 8 2010, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019
CD El Salvador 6 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2018
Canoe NC 2 2008, 2009
CR La Vila 1 2011

Kanpo estekakAldatu