Emakumezkoen Audeko Itzulia

Emakumezkoen Tour de l'Aude» orritik birbideratua)
Emakumezkoen Audeko Itzulia
Orokortasunak
KirolaErrepideko txirrindularitza
Sorrera1985
Desagertzea2010
Ekitaldi kopurua26 (urtea: 2010)
Aldizkotasunaurterokoa (Mai)
MotaEtapakako lasterketa
translation for raceinfobox_translate index 33 not foundFRA Frantzia
Webgune ofizialaWebgune ofiziala
MailakNE (1985-1997)
2.9.1 (1998-2004)
2.1 (2005-2010)
ZirkuituaUCI Women's Road World Rankings
Palmaresa
Azken garaileaGBR Emma Pooley
Garaipen gehien lortu duenaGER Judith Arndt
CAN Lyne Bessette
USA Amber Neben
FRA Jeannie Longo
FRA Catherine Marsal
SWE Susanne Ljungskog
(2 garaipen)
Dokumentazioa

Emakumezkoen Audeko Itzulia (ofizialki frantsesez: Tour de l'Aude Cycliste Féminin) Frantzian, Aude departamenduan, urtero egiten zuten etapako txirrindularitza lasterketa izan zen.

Gizonezkoen lasterketa baten oinordekoa, emakumezkoen txirrindularitza proben artean aste bete baino gehiagoko iraupena zuen etapakako proba gutxietako bat izan zelarik Emakumezkoen Italiako Giroa eta Emakumezkoen Frantziako Tourra edo Grand Bouclearekin batera. 2010ean desagertu zen.[1]

Palmaresa aldatu

 UrteaTxapeldunaTxapeldunordeaHirugarrena
1985  Janelle Parks  Denise Burton  Imelda Chiappa
1986  Phyllis Hines  Virginie Lafargue  Alla Jakovleva
1987  Maria Canins  Tamara Polyakova  Jeannie Longo
1988  Jeannie Longo  Maria Canins  Lisa Brambani
1989  Cécile Odin  Nadezhda Kibardina  Sara Neil
1990  Catherine Marsal  Leontien van Moorsel  Denise Kelly
1991  Leontien van Moorsel  Catherine Marsal  Inga Thompson
1992  Julie Young  Maria Paola Turcutto  Inga Thompson
1993  Jeannie Longo  Leontien van Moorsel  Marion Clignet
1994  Catherine Marsal  Rasa Polikevičiūtė  Aleksandra Koliaseva
1995  Walentina Polchanowa  Rasa Polikevičiūtė  Swetlana Bubnenkowa
1996  Aleksandra Koliaseva  Swetlana Bubnenkowa  Catherine Marsal
1997  Linda Jackson  Swetlana Bubnenkowa  Heidi Van De Vijver
1998  Fabiana Luperini  Walentina Polchanowa  Catherine Marsal
1999  Lyne Bessette  Hanka Kupfernagel  Heidi Van De Vijver
2000  Hanka Kupfernagel  Mirjam Melchers  Géraldine Jehl-Loewenguth
2001  Lyne Bessette  Judith Arndt  Susanne Ljungskog
2002  Judith Arndt  Walentina Polchanowa  Edita Pučinskaitė
2003  Judith Arndt  Lyne Bessette  Susanne Ljungskog
2004  Trixi Worrack  Judith Arndt  Kimberly Baldwin
2005  Amber Neben  Trixi Worrack  Kristin Armstrong
2006  Amber Neben  Susanne Ljungskog  Trixi Worrack
2007  Susanne Ljungskog  Trixi Worrack  Judith Arndt
2008  Susanne Ljungskog  Judith Arndt  Trixi Worrack
2009  Claudia Häusler  Trixi Worrack  Marianne Vos
2010  Emma Pooley  Mara Abbott  Emma Johansson

Erreferentziak aldatu

Kanpo estekak aldatu


  Artikulu hau Kirolari buruzko zirriborroa da. Wikipedia lagun dezakezu edukia osatuz.