Emakumezkoen Munduko Errugbi Txapelketa

Emakumezkoen Munduko Errugbi Txapelketa (ingelesez: Women'sRugby World Cup, frantsesez: Coupe du monde de rugby à XV féminin) 1991tik lau urtean behin jokatzen den mundu mailako txapelketa da. Bertan, emakumezkoen selekzio indartsuenek hartzen dute parte. Europa, Ozeania eta Ipar Amerikako selekzioak dira nagusi eta garaipen gehien lortu dituena Zeelanda Berriko errugbi selekzioa izan da.

Emakumezkoen Munduko Errugbi Txapelketa
Women's Rugby World Cup
Coupe du monde de rugby à XV féminin
Antolatzailea International Rugby Board
Sorrera 1991
Eremua Mundu guztia
Taldeak 12
Garaipen gehien Zeelanda Berria Zeelanda Berria (5 Kopa)
Txapelduna Zeelanda Berria Zeelanda Berria (2017)
Webgunea www.rwcwomens.com

IrabazleakAldatu

     
 
 
 
Zeelanda Berria
1998, 2002, 2006, 2010, 2017
     
 
 
 
Ingalaterra
1994, 2014
     
 
 
 
Estatu Batuak
1991


PalmaresaAldatu

Urtea Egoitza Txapelduna Emaitza Finalista Hirugarrena(k) Emaitza Laugarrena
1991 Gales   Estatu Batuak 19-6   Ingalaterra   Frantzia
  Zeelanda Berria
1994 Eskozia   Ingalaterra 38-23   Estatu Batuak   Frantzia 27-0   Gales
1998 Herbehereak   Zeelanda Berria 44-12   Estatu Batuak   Ingalaterra 31-15   Kanada
2002 Espainia   Zeelanda Berria 19-9   Ingalaterra   Frantzia 41-7   Kanada
2006 Kanada   Zeelanda Berria 25-17   Ingalaterra   Frantzia 17-8   Kanada
2010 Ingalaterra   Zeelanda Berria 13-10   Ingalaterra   Australia 22-8   Frantzia
2014 Frantzia   Ingalaterra 21-9   Kanada   Frantzia 25-18   Irlanda
2017 Irlanda   Zeelanda Berria 41-32   Ingalaterra   Frantzia 31-23   Estatu Batuak

GaraipenakAldatu

Selekzioa Garaipenak Urteak
  Zeelanda Berria 5 1998, 2002, 2006, 2010, 2017
  Ingalaterra 2 1994, 2014
  AEB 1 1991

Kanpo estekakAldatu